Oslo Anlaşması’ndan sonra bir ilk! Suudi Arabistan işgal altındaki Batı Şeria’ya heyet gönderdi

Suudi Arabistan, şimdiye kadar diplomatik ilişkileri bulunmayan İsrail ile normalleşme adımları atmaya devam ederken Filistin konusunda da bir ilki gerçekleştirdi ve 30 yıl sonra ilk kez işgal altındaki Batı Şeria’ya heyet gönderdi.

Giriş Tarihi 27 Eylül 2023, 09:30 Güncelleme 27 Eylül 2023, 09:30
Oslo Anlaşması’ndan sonra bir ilk! Suudi Arabistan işgal altındaki Batı Şeria’ya heyet gönderdi

İÇİNDEKİLER

İsrail ile normalleşme sürecinde olan Suudi Arabistan 30 yıl sonra bir ilki gerçekleştirerek Filsitin'e bir heyet gönderdi. Suudi Arabistan'ın Filistin'deki ilk büyükelçisi Nayif bin Bender es Sudeyri başkanlığındaki heyet işgal altındaki Batı Şeria'ya gitti.

30 YIL SONRA İLK ZİYARET

Büyükelçi es Sudeyri başkanlığındaki heyetin Batı Şeria ziyareti ile 1993 yılında imzalanan Oslo Anlaşmalarından bu yana bir ilk gerçekleşmiş oldu.

Filistin Dışişleri Bakanı Riyad El-Maliki ile görüşen Sudeyri, Cumhurbaşkanı Mahmud Abbas tarafından kabul edildi ve güven mektubunu sundu.

Sudeyri'nin Başbakan Muhammed Iştiyye ile de görüşmesi planlanıyor. Geçtiğimiz ay Filistin topraklarına yerleşik olmayan büyükelçi ve Kudüs Başkonsolosu olarak atanan Sudeyri'nin Ramallah ziyareti, ABD'nin İsrail ve Suudi Arabistan arasındaki ilişkilerin normalleşmesine yönelik görüşmelere öncülük ettiği bir döneme denk geldi. Suudi Arabistan, İsrail ile normalleşme için Filistin lehine tavizler talep ediyor.