Wagner’den ‘faaliyete devam’ açıklaması! Afrika ve Belarus’u işaret ettiler

Wagner lideri Yevgeny Prigojin’in ölümünün ardından faaliyete devam edip etmeyeceği merak edilen Rus paralı asker grubundan “devam” açıklaması geldi. Wagner, Afrika ve Belarus’ta faaliyeti sürdürdüklerini duyurdu.

Giriş Tarihi 26 Eylül 2023, 14:12 Güncelleme 26 Eylül 2023, 14:12
Wagner’den ‘faaliyete devam’ açıklaması! Afrika ve Belarus’u işaret ettiler

İÇİNDEKİLER

Rus paralı asker grubu Wagner'den beklenen açıklama geldi. Yevgeny Prigojin'in bulunduğu uçağın düşmesinin ardından faaliyete devam edip etmeyeceği merak edilen Wagner, Belarus ve Afrika'da çalışmalara devam ettiğini duyurdu.

BELARUS VE AFRİKA'DA DEVAM

Prigojin'e ait olan "Konkord" adlı şirketin sosyal medya hesabından "Wagner Grubu Basın Servisi" adına yapılan açıklamada, paralı savaşçı grubunun Afrika ve Belarus istikametlerinde faaliyete devam ettiği belirtildi ve şu ifadelere yer verildi:

Şirketin kapatılması söz konusu değil. Özel askeri şirketin komutanlığı hala verilen tüm görevleri gerçekleştiriyor ve şirketi yönetiyor.

Wagner lideri Prigojin, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in "aşçısı" olarak bilinirken birçok ülkede faaliyet gösteren paramiliter grubunun Ukrayna Savaşı'ndaki rolü ile ön plana çıktı.

Wagner grubu askerlerinin arasında hükümlüler de yer alırken grup, Suriye'deki iç savaş da dahil olmak üzere Orta Doğu ve Afrika'daki çeşitli çatışmalara asker göndermişti.

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu'yu ve Rus Genelkurmay Başkanı Valeriy Gerasimov'u "beceriksizlikle" ve Ukrayna'da savaşan Wagner birimlerini kasten yetersiz ikmalle suçlayan Wagner lideri Prigojin, Moskova'ya isyan başlatmış ve başarısızlıkla suçlanan isyandan aylar sonra Rusya'da bindiği uçağın düştüğü bildirilmişti.