Menendez’in istifası Yunanistan’ı gerdi! Komşu’da F-16 paniği: Türkiye’ye satışını kim engelleyecek?

ABD’li Senatör Bob Menendez’in rüşvet, görevi kötüye kullanma ve ajanlık suçlamalarından görevden ayrılması, Yunanistan’da paniğe yol açtı. Türkiye düşmanı Menendez’in görevden ayrılmasını “Yunan ve Ermeni lobileri için tüyler ürpertici” şeklinde duyuran Yunan basını, artık Türkiye’ye F-16 satışını kimin engelleyeceğini sordu.

Giriş Tarihi 25 Eylül 2023, 11:50 Güncelleme 25 Eylül 2023, 12:50
Menendez’in istifası Yunanistan’ı gerdi! Komşu’da F-16 paniği: Türkiye’ye satışını kim engelleyecek?

İÇİNDEKİLER

Türkiye düşmanı açıklamalarıyla ve Yunan ile Ermeni lobilerine yakınlığıyla bilinen ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Bob Menensez'in rüşvet skandalı ve casusluk iddiasının ardından görevinden istifa etmesi Yunan basınında diğer ülkelere göre çok farklı bir şekilde gündeme geldi. Yunan basını, Menendez'in istifasının ardından Türkiye'ye F-16 satışını kimin engelleyeceğini sordu.

ABD MENENDEZ SKANDALI İLE ÇALKALANIYOR

Menendez'in Eşi Nadine Arslanian ile birlikte Mısır'a yüz binlerce dolarlık rüşvet karşılığında bilgi aktardığı, ABD senatörlerini Mısır lehine 300 milyon dolarlık yardıma ikna ettiği gibi onlarca örnekle yetkilerini kötüye kullandığı ortaya çıktı.

ABD, Menendez'in rüşvet olarak aldığı külçe külçe altınlarla çalkalanıyor.

YUNANİSTAN'IN DERDİ F-16

Rüşvet, görevini kötüye kullanma ve ajanlık iddialarının ardından Menendez, Senato'daki görevinden geçici olarak ayrılırken Yunanistan'da ise farklı bir endişe ortaya çıktı.

Yunan gazetesi iefimerida, Menendez'in görevden ayrılmasının ardından "Ankara F-16'ları alacak mı?" diye sordu. Menendez'e yönelik suçlamaların Türkiye'de memnuniyetle karşılandığını belirten iefimerida, Türk medyasının "Menendez'in Ankara'ya yönelik olumsuz tutumuna dikkat çektiğini, Anadolu Ajansı'nın ise Menendez'in Yunan ve Ermeni lobileriyle yakın ilişkileri dolayısıyla Menendezi suçladığını" belirtti.

İeimerida, Menendez'in görevden ayrılmasının ABD'nin Türkiye'ye F-16 satışı yapacağı şeklinde yorumlandığını vurguladı.

"YUNAN VE ERMENİ LOBİLERİ İÇİN ÜRPERTİCİ"

The Toc gazetesi ise Türk basınının "Menendez'in görevden alınmasını adeta kutlamasını", "Yunan ve Ermeni lobileri için ürpertici" olarak nitelendirdi.

Türk basınının Menendez'i "Yunan ve Ermeni lobisine yakınlığı" ile tanımladığına dikkat çeken the Toc, Modern Türkiye üzerine çalışan Blrooklyn Koleji profesörü Luis Fİshman'ın "Eminim ki Türk bürokratları Senatör Menendez'in Mısır'dan gelen rüşvet nedeniyle görevden alınması haberinden memnun olacaktır. O Türkiye'Nin Washington'daki en sadık rakiplerinden biri, F-16 satışlarını engelliyor. Bu da Biden'ın işini kolaylaştıracak." İfadelerine vurgu yaptı.