Suudi Arabistan’ın Veliaht Prensi Selman’dan İsrail hamlesi: Normalleşmeye yakınız

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman’dan İsrail ile ilişkileri geliştirme adımı geldi. Tel Aviv ile ilişkilerini normalleştirmeye yakın olduğunu söyleyen Selman, nükleer silah endişesini dile getiren Selman, İran’ın nükleer silah sahibi olması durumunda kendilerinin de olması gerektiğini söyledi.

Giriş Tarihi 22 Eylül 2023, 08:57 Güncelleme 22 Eylül 2023, 08:57
Suudi Arabistan’ın Veliaht Prensi Selman’dan İsrail hamlesi: Normalleşmeye yakınız

İÇİNDEKİLER

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman İsrail ile büyük bir normalleşme anlaşması yapacaklarını söyledi. İsrail Arap ülkeleri ile ilişkilerini normalleştirmeye çalışırken gelen açıklamada Suudi Arabistan'ın nükleer silah endişesi de bir kez daha ortaya çıktı.

KİLİT NOKTA FİLİSTİN

Amerikan Fox News kanalına konuşan Selman, normalleşme sürecinde kilit noktanın Filistin meselesi olduğunu söyledi ve "Bizim için Filistin meselesi çok önemli. O kısmı çözmemiz lazım. Filistinlilerin hayatını kolaylaştırmalıyız." dedi.

Selman İsrail'de yönetime kim gelirse gelsin sürecin devam edeceğini söylerken Başbakan Benjamin Netanyahu yönetimindeki İsrail'in Filistin'e yönelik baskıları ise her geçen gün artıyor.

İRAN'A NÜKLEER SİLAH TEHDİDİ

İran'ın nükleer silah sahibi olması durumunda Suudi Arabistan'ın da olması gerektiğini söyleyen Selman, nükleer silah konusunda şöyle konuştu:

Herhangi bir ülkenin nükleer silah elde etmesinden endişe duyuyoruz. Nükleer silahlara sahip olmanın anlamı yok çünkü kullanılamıyorlar. Ama eğer herhangi bir ülke bunları kullanırsa yeni bir Hiroşima'ya tahammülü olmayan dünyanın tüm ülkeleriyle savaş halinde olur.