Kırım’da büyük patlama! Rus filosunun ana karargahı vuruldu

Rusya’nın 2014 yılında ilhak ettiği Kırım’ın liman kenti Sivastopol’da büyük bir patlama meydana geldi. Ukrayna birlikleri Rusya’nın Karadeniz filosunun ana karargah binasını vurdu. Büyük patlamanın ardından halka “Evinizden çıkmayın!” uyarısı yapıldı.

Giriş Tarihi 22 Eylül 2023, 15:34 Güncelleme 22 Eylül 2023, 15:34
Kırım’da büyük patlama! Rus filosunun ana karargahı vuruldu

İÇİNDEKİLER

Ukrayna Savaşı'nda ikinci yılın geride bırakılmasına aylar kala bölgede çatışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Rusya'nın 2014'te ilhak ettiği Kırım'da bugün büyük bir patlama meydana geldi.

RUS FİLOSUNUN ANA KARARGAHI VURULDU

Ukrayna'nın Kırım'ın liman kenti Sivastopol'da yer alan Rus ana filo karargahını füzeyle hedef aldığı öğrenildi. Sivastopol valisi Mikhail Razvozhayev de saldırıyı doğruladı ve Ukrayna'nın Karadeniz filosunun ana karargahını vurduğunu, füze parçalarından birinin bir tiyatro binasının yakınına düştüğünü bildirdi.

VALİDEN "EVDEN ÇIKMAYIN" UYARISI

Vali Razvozhayev, Ukrayna'nın ikinci bir saldırı düzenleyebileceği konusunda uyarıda bulunurken 500 binden fazla nüfuslu şehrin sakinlerini evden çıkmamaları, özellikle de şehir merkezine gitmemeleri konusunda uyardı.

Vali kurtarma ekiplerinin saldırı mahallinde yangın söndürme çalışmalarına devam ettiğini bildirdi.

Ukrayna ise henüz saldırıyı üstlenmedi. Öte yandan Rusya Savunma Bakanlığı ise saldırının püskürtüldüğünü duyurdu.

ZELENSKİ'NİN GİZLİ PLANI

Zelenski ABD'de görüşmelerine devam ederken basın mensuplarına konuştu. Bahmut'u Rus işgalinden kurtarmak için söz verdiğin söyledi ve "İki şehri daha işgalden kurtaracağımızı düşünüyorum. Çok kapsamlı bir planımız var ancak izinlerimi size açıklayamam." dedi.

ABD KEŞİF UÇAĞI DA ORADAYDI

Sivastopol'e füze saldırısı sırasında, Karadeniz bölgesinde ABD Hava Kuvvetleri'ne ait Boeing P-8A keşif uçağının bulunduğu ortaya çıktı.