Biden Alzheimer mi oldu? Aynı hikayeyi iki kez anlattı: Yaşı ile ilgili endişeler artıyor

ABD’nin en yaşlı Başkanı Joe Biden son gafıyla hakkındaki Alzheimer iddialarını güçlendirdi. Başkanlığa aday olmaya nasıl karar verdiğini tam iki kez ve aynı kelimelerle anlatan Biden’ın başkanlığa uygun olup olmadığı tartışılıyor.

Giriş Tarihi 22 Eylül 2023, 10:59 Güncelleme 22 Eylül 2023, 11:24
Biden Alzheimer mi oldu? Aynı hikayeyi iki kez anlattı: Yaşı ile ilgili endişeler artıyor

İÇİNDEKİLER

ABD'nin 80 yaşındaki Başkanı Joe Biden, gaflarına bir yenisini daha ekledi ve aynı şeyi kelimesi kelimesine iki kez anlattı. Çarşamba günü New York-Manhattan'da bir bağış toplantısına katılan Biden'ın unutkanlığı ABD'nin en yaşlı başkanı olarak göreve uygunluğu konusundaki endişeleri yeniden gündeme getirdi.

AYNI HİKAYEYİ AYNI KELİMELERLE İKİ KEZ ANLATTI

2017 Charlottesville isyanında Virginia'da aşırı sağcılarla yaşanan çatışmaların 2020'de başkanlığa aday olma kararını nasıl etkilediğini anlatan Biden sözlerini tamamladıktan sonra hikayeye baştan başladı ve aynı kelimelerle yeniden anlattı.

BIDEN ALZHEIMER Mİ?

ABD basını Biden'ın kafasının karıştığı anlara geniş yer verdi. New York Post'un haberine göre Biden'ın aynı açıklamayı iki kez yapması, Alzheimer hastalığının erken uyarı işareti olabilir. Biden destekçileir ise bunun kronik bir kekemelik olduğunu iddia ediyor.

BU KAÇINCI GAF?

Biden daha önce de birçok kez benzer gaflarıyla gündeme gelmişti. Beyaz Saray'ın yolunu bulamamış, İngiltere Başbakanı Rishi Sunak yerine heyetinden bir ismi Sunak zannederek selamlamış, canlı yayın esnasında uyuklamış, boşluk ile tokalaşmıştı. Biden'ın bunlar gibi daha onlarca kez tekrarladığı gafları, halkın sağlığından endişe etmesine sebep oluyor.