Elon Musk bot hesaplara karşı atağa geçti! Netanyahu görüşmesinde duyurdu: X tamamen ücretli olabilir

Elon Musk’tan X, eski adıyla da Twitter için beklenmedik bir hamle geldi. Twitter’ı satın aldığından beri yeni uygulamaları ile kullanıcıları şaşırtan Musk, bot hesaplarla başa çıkabilmek için yakında X’in tamamen ücretli olabileceğini söyledi. Musk'ın bot hesaplara karşı açtığı savaştan en çok da FETÖ'cü hesaplar ve binlerce bot hesapla Türk siyasetini dezenformasyona kurban eden Murat Ongun, Ekrem İmamoğlu gibi CHP avanesi etkilenecek.

Giriş Tarihi 19 Eylül 2023, 11:53 Güncelleme 19 Eylül 2023, 12:46
Elon Musk bot hesaplara karşı atağa geçti! Netanyahu görüşmesinde duyurdu: X tamamen ücretli olabilir

İÇİNDEKİLER

Tesla ve Space X'in patronu Elon Musk, X, eski adıyla da Twitter'da bot hesaplarla başa çıkabilmek için radikal bir önlem alacağını duyurdu. İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu ile canlı yayında konuşan Elon Musk, X kullanıcılarından "küçük bir aylık ödeme" alabileceğini, bunun en önemli, nedeninin "büyük bot orduları ile mücadele" olduğunu söyledi.

CHP'NİN BOT ORDUSU NE OLACAK?

Musk'ın bot hesaplara karşı açtığı savaştan CHP ve FETÖ avanesi ise büyük yara alacak. Özellikle de Ekrem İmamoğlu ve Murat Ongun gibi binlerce bot hesapla sosyal medyada operasyon çekmeye çalışanlar ve Türkiye'yi yalan habere boğan FETÖ'cü hesaplar tarihe karışacak.

TÜM KULLANICILAR İÇİN ÜCRETLİ OLACAK

Musk'ın X'in ücretlendirilmesi ile ilgili bir girişimde bulunup bulunmadığı henüz bilinmiyor. Fakat X CEO'sunun uzun süredir bot hesaplardan kurtulmak ve doğrulama yapmak için kullanıcılardan ücret almayı planladığı ise bilinen bir gerçek.

Musk öncelikle ücretli abonelere daha uzun gönderiler ve platformda daha fazla görünürlük sağladı. Fakat ücretli aboneliği olmayan X kullanıcıları da siteyi kullanmaya devam edebiliyordu. Musk'ın yeni açıklaması ise tüm kullanıcıları kapsıyor.

"BOT ORDULARINA KARŞI TEK SAVUNMA"

X için düşük bir fiyatlandırma yapacağını söyleyen Musk, "Bu daha uzun bir tartışma ama benim görüşüme göre bu aslında geniş bot ordularına karşı tek savunma." ifadesini kullandı.

BBC ise ücretlendirmenin bot hesaplar dışındaki kullanıcıların da X'ten ayrılmasına yol açacağını üstelik şirketin reklam gelirinin de azalacağını söylüyor.

MUSK ANTİSEMİTİZME KARŞI ÇIKMAMAKLA SUÇLANIYOR

Elon Musk, Netanyahu ile Kaliforniya'daki Silikon Vadisi'nde yaptığı canlı yayında X'teki antisemitizm konusuna da değindi. X uzun zamandır, Yahudi karşıtı içerikleri engellememekle suçlanıyor. Musk ise antisemitizme karşı olduğunu tekrarladı ve "Nefreti ve çatışmayı teşvik eden her şeye karşıyım ve topluma yardımcı olan, bizi insanlık için toplu olarak daha iyi bir geleceğe götüren şeylerden yanayım." dedi.

SOROS VE X-MEN KRİZİ

Daily Mail ise Elon Musk'ın antisemitizm konusunda uzun konuşmayı tercih etmediğini vurguluyor. Daily Mail, Netanyahu için ise "Musk'ın George Soros hakkında ayrımcı ifadeler kullanmakla suçlamasının ardından İsrail'deki tepkilere rağmen onu savunmuştu." ifadesini kullandı.

Elon Musk, George Soros'u "X-Men'in dünyayı manipüle eden ve yönetimde insanlar yerine mutantların olması gerektiğini savunan süper kötüsü Magneto"ya benzettiğini söylemişti.

Öte yandan İsrail'de yargı reformu protestoları devam ederken San Francisco'da Musk ve Netahyahu'nun da görüştükleri yere yakın olan Union Meydanı'nda büyük bir protestocu kalabalığı toplandı.

Silikon Vadisi'nde Tesla üretim tesisinin önceünde güvenlik görevlileri konuşlandırıldı. Netanyahu ise protestocuları "neyi protesto ettiklerini bilmemekle" suçladı.

Netanyahu, muhaliflerin ülkeyi otoriter bir rejime doğru iteceğini söylerken Musk ise "Netanyahu ile görüşeceğini öğrenen Tesla çalışanlarından şimdiye kadarki en olumsuz tepkiyi" aldığını söyledi.