Hindistan’da Nipah virüsü alarmı! Ölüm oranı Kovid’den daha yüksek: Okullara ara verildi

Hindistan’da Nipah virüsü alarmı verildi. Kovid’den bile daha ölümcül olduğu belirtilen Nipah virüsü dolayısıyla okullar ve kamu daireleri tatil ilan edilirken toplu taşımaya ise bir süre ara verildi.

Giriş Tarihi 16 Eylül 2023, 10:36 Güncelleme 16 Eylül 2023, 10:36
Hindistan’da Nipah virüsü alarmı! Ölüm oranı Kovid’den daha yüksek: Okullara ara verildi

İÇİNDEKİLER

Dünyayı sarsan Kovid-19 virüsünün ardından gündemde Koronavirüsün yeni varyantı Eris varken Hindistan'dan gelen bir haber ortalığı karıştırdı. Hindistan Nipah virüsü ile mücadele etmeye başladığını duyurdu.

OKULLAR TATİL İLAN EDİLDİ

Hindistan'ın güneyindeki Kerala eyaletinde Nipah virüsü dolayısıyla okullar ve kamu dairelerinin tatil ilan edildi.

950 TEMASLI TESPİT EDİLDİ

Hint yetkililer salgını kontrol etmek için ciddi bir mücadele verdiklerini belirtiyor. Bugüne kadar 213'ü yüksek riskli 950 temaslı tespit edildiği belirtildi.

Hindistan Sağlık Bakanı Veena George, 2018 yılından bu yana dördüncü kez görülen Nipah virüsü salgınında iki kişinin hayatını kaybettiğini ve beş kişinin enfekte olduğunu doğruladı.

Sağlık bakanı, açıklamasında, enfekte olan beşinci kişinin bir sağlık çalışanı olduğunu belirtti ve halktan kısıtlamalara uyulmasını istedi.

KOVİD-19'DAN DAHA ÖLÜMCÜL

Nipah virüsünün hayvan kaynaklı olduğu ve ilk kez 1999'da Malezya ve Singapur'da tespit edildiği belirtiliyor. Virüs bölgedeki yarasalarda da yüzde 40 ila yüzde 75 arasında değişiyor. Hint basınına göre hastalığın ölüm oranı Kovid-19'a göre daha yüksekken bulaşıcılığı ise daha az.