Rusya Dışişleri Bakanlığı ABD’li iki diplomatı istenmeyen kişi ilan etti

Rusya’dan ABD’ye bir rest daha geldi. Rusya Dışişleri Bakanlığı ABD'nin Moskova Büyükelçiliği'nin iki çalışanını muhbir olduğu belirtilen bir kişi ile temasta oldukları gerekçesi ile "istenmeyen kişi" ilan etti.

Giriş Tarihi 14 Eylül 2023, 17:09 Güncelleme 14 Eylül 2023, 17:10
Rusya Dışişleri Bakanlığı ABD’li iki diplomatı istenmeyen kişi ilan etti

İÇİNDEKİLER

Moskova ile Washington arasında kriz devam ediyor. Rusya Dışişleri Bakanlığı, ABD'nin Moskova Büyükelçiliği'nin iki çalışanını "istenmeyen kişi" ilan etti.

Bakanlıktan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

14 Eylül'de Rusya Dışişleri Bakanlığı'na çağrılan Moskova'daki Amerikan diplomatik misyonunun başkanı Lynn Tracy'ye, ABD Büyükelçiliği Birinci Sekreteri Jeffrey Sillin ve Büyükelçilik İkinci Sekreteri David Bernstein'ın eylemlerinin diplomatik statü ile uyumsuzluğuna ilişkin resmi bir nota teslim edilerek sert bir uyarıda bulunuldu.

"MUHBİR" İLE YAKIN İLİŞKİ

"İstenmeyen kişi" ilan edilen diplomatların, "muhbir" olarak iddia edilen ABD Konsolosluğu eski çalışanı Robert Shonov ile temas halinde oldukları bildirildi.

Rusya, 28 Ağustos'ta Ukrayna Savaşı ile ilgili bilgileri ABD'li diplomatlara aktardığı şüphesiyle Vladivostok'taki ABD Konsolosluğu çalışanı Rus vatandaşı Robert Shonov'u gözaltına almıştı.

Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB), Moskova'nın ABD Büyükelçiliği muhbiri olarak nitelendirdiği Shonov'un yasadışı faaliyetlerini durdurduğunu bildirmişti.

FSB, Shonov'un, Jeffrey Selene ve David Bernstein'a rapor sunduğunu ve FSB'nin bu kişileri incelediğini bildirmişti.