CIA ajanından güvenli seyahat rehberi! En güvenli otel odası nasıl seçilir?

2000-2005 yılları arasında CIA ve FBI’da özel ajan olarak çalışan şimdi ise Dallas’ta bir üniversitede öğretim görevlisi olan 44 yaşındaki Tracy Walder, en güvenli otel odasını nasıl seçtiğini anlattı. Eski ajan Walder’ın güvenli seyahat ipuçları arasında bakın neler var…

Giriş Tarihi 14 Eylül 2023, 15:34 Güncelleme 14 Eylül 2023, 16:00
CIA ajanından güvenli seyahat rehberi! En güvenli otel odası nasıl seçilir?

İÇİNDEKİLER

CIA ve FBI ajanından güvenli seyahat için ipuçları geldi. CIA'de subay, FBI'da ise ajan olarak uzun yıllar görev yapan ve "Beklenmedik Casus" isimli bir kitap yazan 44 yaşındaki Tracy Walder, yurtdışı görevlerinde en güvenli otel odasını nasıl seçtiğine dair bir TikTok videosu yayımladı.

ESKİ AJANDAN SEYAHAT ÖNERİLERİ

Şimdilerde Dallas'ta bir üniversitede öğretim görevlisi olan Walder, ajan olarak çalıştığı dönende yurtdışı görevlerinde nasıl ekstra önlemler alınacağını öğrendi. Walder öğrendiği güvenlik ipuçlarını TikTok'ta tek tek açıkladı.

Tracy, yabancı bir ülkeye adım atmadan önce bölgede herhangi bir tehdit olup olmadığını araştırıyor ayrıca, kendisini konumu konusunda uyaran bir uygulama kullanıyor.

OTEL ODASI HANGİ KATTA OLMALI?

Eski ajan Tracy, otel odası seçerken ise odanın bulunduğu kata dikkat etmek konusunda uyarıyor ve üçüncü ile altıncı katlar arasında bir oda seçmeyi tavsiye ediyor. Ara katların sırrı ise üçüncü katın üzerinde davetsiz misafirlerden uzak altıncı katın altında ise acil çıkışlara yeterince yakın olmak.

Tracy, ayrıca her durumda odasının kapısını kilitliyor ve kapı durdurucu mandalı da kullanıyor.

KAPININ ALTINA HAVLU KOYUYOR

Bir seyahatinde zeminden yüksek katlardaki bir odaya yerleşmesine müsaade edilmeyen Tracy, kapının altına havlular koyduğunu belirtiyor. Tracy eşinin ise kendisiyle dalga geçtiğini ve hiç kimsenin odaya giremeyeceği bir düzen sağlasa bile otel personelinin odanın kapısını açacak bir anahtarı olduğunu hatırlattığını anlatıyor.

KİRALIK EVLERE DİKKAT!

Tracy, ayrıca acil durumda iletişime geçilecek kişileri de kendi konumu konusunda uyaran bir panik düğmesi uygulaması kullandığını anlatıyor.

Özel kiralık evler konusunda uyarıda bulunan Tracy, gezginlerin mekanlarla ilgili değerlendirmelerini aslında kimin yazdığının bilinemeyeceği konusunda uyarıda bulunuyor.

Seyahat ederken kızına GPS özelliği olan AirTag bileklik taktığını da belirtiyor.

Tracy'nin eski bir ajanın bakış açısıyla seyahat önerileri kısaca şu şekilde:

1. Üçüncü ve altıncı katlar arasında bir otel odasında kalın.

2. Otel odasının kapısını kilitleyin.

3. Kapı durdurucu kullanın.

4. "Panik Butonu" uygulamasını indirin.

5. Seyahat planınızı ailenizle paylaşın.

6. AirTag'leri bagaja koyun.

7. Seyahate çıkmadan önce gideceğiniz ülkeye yönelik tehditleri araştırın.