Kanada Başbakanı Trudeau’ya uçak engeli: G20 için geldiği Hindistan’da mahsur kaldı

Kanada Başbakanı Justin Trudeau, Hindistan’ın başkenti Yeni Delhi’de mahsur kaldı. 18. G20 Zirvesi’nden sonra Kanada’ya dönmek için havalimanına giden Trudeau ve heyeti, devletin tahsis ettiği uçaktaki teknik arıza dolayısıyla Yeni Delhi’de bir gece daha kaldı.

Giriş Tarihi 11 Eylül 2023, 11:02 Güncelleme 11 Eylül 2023, 11:02
Kanada Başbakanı Trudeau’ya uçak engeli: G20 için geldiği Hindistan’da mahsur kaldı

İÇİNDEKİLER

Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'deki G20 Liderler Zirvesi'nin ardından ülkesine dönmek için havalimanına doğru yola çıkan Kanada Başbakanı Justin Trudeau, büyük bir şok ile karşı karşıya kaldı. Kanada devletinin tahsis ettiği uçağın bozulmasının ardından Trudeau ve heyeti Yeni Delhi'de bir gece daha geçirmek zorunda kaldı.

"BİR GECEDE ÇÖZÜLEMEZ"

Kanada Başbakanlık Ofisi'nden yapılan açıklamada Trudeau ve heyeti Kanada Silahlı Kuvvetleri tarafından uçaktaki teknik sorunlara karşı uyarıldı. Açıklamada "Bu sorunlar bir gecede çözülemez, heyetimiz alternatif düzenlemeler yapılana kadar Hindistan'da kalacak." ifadelerine yer verildi.

MAHSUR KALAN İLK SİYASETÇİ DEĞİL

Uçağın ne zaman döneceğinin belli olmadığı ve söz konusu teknik arızanın ilk kez yaşanmadığı belirtildi. Öte yandan Trudeau son aylarda uçak arızası nedeniyle mağduriyet yaşayan tek siyasetçi değil.

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock hükûmet uçağında yaşanan bir sorunun ardından iki kez Abu Dabi'ye dönmek zorunda kalmış ve Okyanusya ziyaretinden vazgeçmişti.