Fas’ta can kaybı artıyor: Köyün yarısı öldü! Diğer yarısı kayıp

Fas’ta meydana gelen 7 büyüklüğündeki depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 2 bin 681'e, yaralıların sayısı 2 bin 501'e yükseldi.

Giriş Tarihi 11 Eylül 2023, 14:30 Güncelleme 11 Eylül 2023, 19:24
Fas’ta can kaybı artıyor: Köyün yarısı öldü! Diğer yarısı kayıp

İÇİNDEKİLER

Kuzey Afrika'nın en önemli ülkelerinden Fas'ta 8 Eylül Cuma akşamı meydana gelen 7 büyüklüğündeki depremin ardından hayatını kaybedenlerin sayısı 2 bin 681'ye, yaralı sayısı ise 2 bin 501'e yükseldi. 7 büyüklüğündeki depremin ardından 4.9 büyüklüğünde artçı depremin meydana geldiği Fas'ta kan bankası, su, gıda, çadır ve battaniye stoklarının artırılması için çalışmalar devam ediyor.

A HABER DEPREMİN MERKEZ ÜSSÜ FAS'TA I VİDEO İZLE

KAYALAR YOLLARI KAPATTI
Depremden birkaç saat sonra yapılan açıklamada büyük hasar alan büyük yerleşim yerlerine ulaşmanın mümkün olmadığı belirtilmişti. Deprem dolayısıyla kayalar yerinden kopmuş ve en büyük hasarı alan yerleşim yerlerinin bulunduğu Atlas Dağları'na giden yolları kapatmıştı.

KÖYÜN YARISI ÖLDÜ YARISI ENKAZ ALTINDA
Depremde en büyük hasarı alan Tefeghaghte köyünde yaşayan vatandaşlardan biri "Bu köydeki insanlar ya hastanede ya da ölü." şeklinde konuştu. Tefeghaghte'de yaşayan toplam 200 kişiden 90'ı hayatını kaybederken neredeyse diğer yarısı da enkaz altında kaldı.

Amcasının hâlâ enkaz altında olduğunu söyleyen Hasan isimli bir kişi, enkazın kazılıp çıkarılacağına dair umudunun olmadığını belirtiyor. Öte yandan Fas'ta durumun çok kötü olduğunu belirtirken yetkililerin gururlarına yediremedikleri için diğer ülkelerden yardım istemediğini söylüyor.

ARAMA KURTARMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR
Fas'taki depremin ardından arama kurtarma çalışmaları hâlâ devam ediyor. Askerler ve yurt dışından gelen arama kurtarma ekipleri ücra köylere ulaşmaya çalışıyor. Uzmanlar ise enkaz altında kalan insanların dayanma sınırının 72 saat olduğunu belirtiyor.

Morocco Online News adlı haber ajansı, buldozer ve lojistik ekipman yüklü askeri araçların ambulansların geçebilmesi için depremden hasar gören yolları açmaya çalıştığını belirtiyor.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN