Brezilya Devlet Başkanı Lula da Silva'dan Türkiye açıklaması! "Türkiye ile ilişkilerin canlandırılmasını ele aldık"

Hindistan'daki G-20 zirvesinde Başkan Erdoğan'la görüşen Brezilya Devlet Başkanı Lula Da Silva, sosyal medya hesabından Türkiye ile ilişkilerin canlandırılması mesajı verdi. Başkan Erdoğan ile yaptığı görüşmenin fotoğrafını sosyal medya hesabından paylaşan Lula da Silva, "Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığım ikili görüşmede, terk edilen Brezilya-Türkiye ortaklığının yeniden canlandırılması konusunu ele aldık. Ayrıca iki ülke arasındaki ticaretin artması, savunma alanında işbirliği ve dünyadaki barış umutlarını da konuştuk." ifadelerini kullandı.

Giriş Tarihi 10 Eylül 2023, 00:45 Güncelleme 10 Eylül 2023, 00:45
Brezilya Devlet Başkanı Lula da Silva’dan Türkiye açıklaması! Türkiye ile ilişkilerin canlandırılmasını ele aldık

İÇİNDEKİLER

Hindistan'daki G-20 Liderler Zirvesi'nde hareketlilik sürüyor. Brezilya Devlet Başkanı Lula da Silva, Başkan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesinin ardından sosyal medya hesabından Türkiye'ye yönelik ilişkilerin canlandırılması mesajı yayımladı


'BREZİLYA-TÜRKİYE ORTAKLIĞININ YENİDEN CANLANDIRILMASI KONUSUNU ELE ALDIK'
Erdoğan ile yaptığı görüşmenin fotoğrafını X sosyal medya hesabından paylaşan Lula da Silva, "Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığım ikili görüşmede, terk edilen Brezilya-Türkiye ortaklığının yeniden canlandırılması konusunu ele aldık. Ayrıca iki ülke arasındaki ticaretin artması, savunma alanında işbirliği ve dünyadaki barış umutlarını da konuştuk." ifadelerini kullandı.

Başkan Erdoğan, Bharat Mandapam Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde "Tek Dünya" temasıyla gerçekleştirilen oturumun ardından Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva ile görüşmüştü.



Basına kapalı gerçekleşen görüşmede, Türkiye-Brezilya ilişkilerinin daha da geliştirilmesi için atılabilecek adımlar ele alınırken, G20 üyesi iki büyük ülkeyi ilgilendiren bölgesel ve küresel meseleler hakkında da görüş alışverişinde bulunulmuştu.

TİCARET HACMİNDE HEDEF 10 MİLYAR DOLAR
Başkan Erdoğan, görüşmede, gelecek yıl G20 Dönem Başkanlığını devralacak Brezilya'ya şimdiden başarılar dileyerek, iki ülke arasında geçen sene gerçekleşen 5,6 milyar dolar seviyesindeki ticaret hacminin müşterek gayretle 10 milyar dolara çıkartılabileceğini kaydetmişti.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN