Türkiye ile Mozambik arasında dev anlaşması: Savunma sektörümüzün bayrağı Afrika’da dalgalanacak

Türkiye ile Mozambik arasında Savunma Sanayii İş Birliği Anlaşması imzalandı. Anlaşmayı Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün “Savunma sektörümüzün bayrağını Afrika’da dalgalandırmaya kararlıyız.” sözleri ile duyurdu.

Giriş Tarihi 08 Eylül 2023, 08:59 Güncelleme 08 Eylül 2023, 09:00
Türkiye ile Mozambik arasında dev anlaşması: Savunma sektörümüzün bayrağı Afrika’da dalgalanacak

İÇİNDEKİLER

3-9 Eylül tarihleri arasında bir dizi görüşme yapmak üzere Türkiye'ye gelen Mozambik heyeti, Savunma Sanayii Başkanlığını ziyaret etti. Heyetler arasındaki ikili görüşmenin ardından Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün ve Mozambik Savunma Bakanı Cristo Artur Chume, "Savunma Sanayii İş birliği Anlaşması" imzaladı.

Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, Türkiye'nin savunma sanayisinde aldığı mesafenin bağımsız dış politikada oynadığı rolden bahsetti ve Türkiye'nin dost ve kardeş ülkelerle savunma sanayi alanındaki çözüm ve tecrübelerini paylaşmaya hazır olduğunu söyledi.

"SAVUNMA SANAYİ SEKTÖRÜMÜZÜN BAYRAĞINI AFRİKA'DA DALGALANDIRACAĞIZ"

Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

Savunma sektörümüzün bayrağını Afrika'da dalgalandırmaya kararlıyız!

Mozambik Savunma Bakanı Sayın Cristóvão Artur Chume ve beraberindeki heyetle Başkanlığımızda bir araya gelerek Savunma Sanayi İş Birliği Anlaşması için imzalarımızı attık.

"TÜRKİYE'Yİ STRATEJİK ORTAK OLARAK GÖRMEK İSTİYORUZ"

Mozambik Savunma Bakanı Cristvo Artur Chume ise Türk savunma sanayisinin geldiği noktadan etkilendiklerini söyledi ve Türkiye'yi Mozambik'in stratejik bir ortağı olarak görmek istediklerini belirtti. Chume ve beraberindeki heyet önde gelen savunma sanayii firmalarını da ziyaret etti ve ürünleri yerinde inceledi.