Hong Kong sular altında! 1884’ten beri görülen en şiddetli yağış: Borsa işlemleri iptal edildi

Hong son 140 yılın en şiddetli yağışı ile karşı karşıya. Haikui Tayfunu’nun etkili olmasının ardından şiddetli yağışın ardından metrolar sular altında kaldı, okullar tatil ilan edildi ve halk güvenli sığınaklar aramaya çağrıldı.

Giriş Tarihi 08 Eylül 2023, 14:38 Güncelleme 08 Eylül 2023, 14:41
Hong Kong sular altında! 1884’ten beri görülen en şiddetli yağış: Borsa işlemleri iptal edildi

İÇİNDEKİLER

Çin'e bağlı Hong Kong Özel İdare Bölgesi'nde Haikui Tayfunu'nun etkili olması ile son 140 yılın en şiddetli yağışı meydana geldi. 7,5 milyonluk şehir sular âdeta altında kaldı. Metro istasyonlarını sel bastı, yetkililer araçlarında sürücüler araçlarda mahsur kaldı.

140 YILIN EN ŞİDDETLİ YAĞIŞI

Hong Kong Gözlemevi, perşembe gecesi geç saatlerde etkisini göstermeye başlayan 23:00 ile 11:00 arasında 158 milimetreden fazla yağan yağmurun 1884'ten beri en uzun süreli yağış olduğunu bildirdi.

2 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Hong Kong ile Kowloon bölgesini bağlayan tüneli su bastığı, mahsur kalan vatandaşların yüksek yerlere tırnanmaya çalıştığı ve çok zor hareket ettiği görülürken Hong Kong polisi 2 kişinin cansız bedenine ulaşıldığını bildirdi.

Shau Kei Wan'da ise şiddetli yağışın ardından heyelan meydana geldi.

OKULLAR KAPATILDI, BORSA İŞLEMLERİ İPTAL EDİLDİ

Sel baskınının ardından okullar kapatılırken borsa işlemleri iptal edildi. Çalışanlara zorunlu olmadığı müddetçe evde kalmalarına yönelik çağrı yapıldı.