Fransa’dan Karabağ’da savaş haritası! Azerbaycan ‘Erivan’ın provokasyon planının parçası’ dedi

Fransa Dışişleri Bakanlığı, Azerbaycan-Ermenistan sınırının “tehlikeli bölge” olarak işaretlendiği bir harita yayımladı. Azerbaycan basını, Ermenistan-Fransa görüşmesinden sonra yayımlanan haritanın Erivan’ın provokasyon planının bir parçası olduğunu belirtti.

Giriş Tarihi 08 Eylül 2023, 09:53 Güncelleme 08 Eylül 2023, 10:51
Fransa’dan Karabağ’da savaş haritası! Azerbaycan ‘Erivan’ın provokasyon planının parçası’ dedi

İÇİNDEKİLER

Ermensitan Karabağ'da provokasyon girişimlerine devam ederken Fransa Dışişleri Bakanlığı Azerbaycan-Ermenistan sınır bölgesinin tamamını "tehlikeli bölge" olarak işaretledikleri bir harita yayımladı. Fransa, Azerbaycan-Ermenistan sınırında açıkça yeni bir savaşı işaret ediyor. Öte yandan Azerbaycan gazetesi Yeni Müsavat'a göre ise bunu Fransa ve Ermenistan, Azerbaycan'ı uluslararası düzeyde saldırgan göstermek için organize ettiler.

"FRANSA'NIN AMACI AZERBAYCAN'I SALDIRGAN GÖSTERMEK"

Yeni Müsavat'a göre söz konusu haritanın Fransa'nın Ermenistan Büyükelçisi Decoty'nin dün Ermenistan Savunma Bakanı Suren Papikyan ile görüşmesinin ardından yayımlanması oldukça dikkat çekici. Azerbaycan gazetesi, Papikyan'ın aktardığı bilgilerin ardından Fransa'nın Azerbaycan'ı saldırgan göstermeyi ve uluslararası kamuoyunu manipüle etmeyi amaçladığını belirtiyor.

ERİVAN'DAN YENİ PROVOKASYON: SINIRA HENDEK KAZDILAR

Son günlerde Ermensitan'ın Azerbaycan sınırındaki provokasyonlarında ciddi bir artış görüldü. Azerbaycan Savunma Bakanlığı son olarak bugün Ermenistan'ın bir provokasyon girişiminin daha engellendiğini öte yandan Rus barış gücünün bulunduğu noktalarda Ermeni silahlı gruplarında hareketlilik gözlemlendiğini bildirdi. Bakanlıktan yapılan açıklamada Ermeni grupların Azerbaycan mevzilerinin bulunduğu bölümün karşısına hendekler kazmaya çalıştıklarını duyurdu.

"FRANSA'NIN HARİTASI PROVOKASYON PLANININ PARÇASI"

Yeni Müsavat Fransa'nın yayımladığı haritayı Ermenistan'ın provokasyon planının bir parçası olarak görüyor. Fransa'nın Ermenistan ile yakınlığı Azerbaycan tarafından sıklıkla dile getiriliyor. Azerbaycan Nisan ayında Ermenistan sınırında, Laçın Koridoru'nun (Laçın-Hankendi yolu) başlangıcında sınır kontrol noktası kurdu. Fransa ise Azerbaycan'ın toprak bütünlüğünü tanımıyor. Fransa'nın Avrupa ve Dışişleri Bakanı Catherine Colonna, Azerbaycan'ın sınır kontrol noktası kurmasını "Bakü'nün Hankendi'deki eylemleri ahlaka aykırıdır." şeklinde duyurmuştu.