Finlandiya’nın yeni başbakanından Sanna Marin’i aşan skandal: İfşalanan fotoğrafları kriz çıkaracak

Finlandiya’nın partileriyle meşhur eski Başbakanı Sanna Marin’in koltuğunu devrettiği Antti Lindtman “gelen gideni aratırmış” dedirtecek bir skandala imza attı. Lindtman’ın ifşalanan görüntüleri gündeme bomba gibi düştü.

Giriş Tarihi 05 Eylül 2023, 15:45 Güncelleme 05 Eylül 2023, 16:52
Finlandiya’nın yeni başbakanından Sanna Marin’i aşan skandal: İfşalanan fotoğrafları kriz çıkaracak

İÇİNDEKİLER

Finlandiya'da Sosyal Demokrat Parti (SDP) skandallarla gündeme gelmeye devam ediyor. Eski Başbakan Sanna Marin'in koltuğunu devralacak olan Antti Lindtman'ın parti içi seçimleri kazanmasının ardından ifşalanan görüntüleri ülkeyi karıştırdı.

BU POZLAR GÜNDEME BOMBA GİBİ DÜŞTÜ

20 yıl önce çekilen fotoğraflarda Lindtman'ın Nazi selamı veren bir grup çıplak erkekle poz verdiği görülüyor.

Lindtman'ın ifşa olan fotoğrafları arasında yarı çıplak kadınlarla uygunsuz görüntüleri de yer alıyor.

LİNDTMAN FOTOĞRAFLARIN GERÇEK OLDUĞUNU KABUL ETTİ

Bir kadınla çekildiği fotoğraf için açıklama yapan 41 yaşındaki Lindtman, fotoğrafın gerçek olduğunu kabul etti ve kendisine ödev olarak verilen bir film projesi için çekildiklerini söyledi.

Lindtman'ın fotoğraflarla ilgili açıklaması şu şekilde:

Bu fotoğrafın sinema kulübünün sitesinden kaldırılmasını istemiştim fakat tekrar birileri bu fotoğrafları sızdırmış. Bu fotoğraflar benim gençliğimden ve yaptıklarımdan çok da gurur duymuyorum.

SANNA MARİN'İ ARATACAK

Finlandiya'nın eski Başbakanı Sanna Marinde ülkenin en meşhur popstarı olan Olavi Uusivirta ieile bir gece kulübünde çekilen fotoğraflarıyla gündem olmuştu. Evli ve bir çocuk sahibi olan Marin, Uusivirta ile dans ederken çekilen fotoğrafları ifşa oldukran sonra "sadece arkadaşız" şeklinde bir açıklama yapmıştı.

Sanna Marin, bitmek bilmeyen parti skandalları ve hakkındaki uyuşturucu iddialarının ardından genel seçimlerde başbakanlık koltuğunu kaybetmiş, SDF başkanlığından da istifa etmişti.