Çin casus avında! Halka çağrı yapıldı: Ajan bulana ödül var

Çin Devlet Güvenlik Bakanlığı vatandaşları ülkedeki casuslara karşı göreve çağırdı. Üniversitelerde devlet sırlarının korunması için zorunlu ders veriliyor. Anaokulu personellerine bile casusların özellikleri ile ilgili seminerler düzenleniyor.

Giriş Tarihi 03 Eylül 2023, 16:52 Güncelleme 03 Eylül 2023, 16:52
Çin casus avında! Halka çağrı yapıldı: Ajan bulana ödül var

İÇİNDEKİLER

Pekin yönetimi, vatandaşlarını ülkedeki casuslara karşı seferberliğe çağırdı. Gizli polisi ve istihbarat servislerini denetleyen Çin Devlet Güvenlik Bakanlığı, resmî haber medyasının halkın katılımını artırma çabası için ilk sosyal medya hesabını açtı ve buradaki ilk gönderi topluma yönelik casusluğa karşı tüm toplumu seferber etme çağrısı oldu. Ve kitlelerin katılımının normalleştirilmesi gerektiği belirtildi.

CASUS AVI: VATANDAŞLAR GÖREV BAŞINDA

İktidardaki Çin Komünist Partisi ülkedeki ajanlara, ülkeye yönelik tehditlere karşı sıradan vatandaşları görevlendiriyor.

Çin, temmuz ayında "casusluk" olarak kabul ettiği faaliyetleri genişletmek amacıyla casuslukla mücadele yasasını değiştirdi. Yeni yasa ile birlikte casusların ihbar edenlere binlerce dolarlık para ödülü vadediliyor.

Geçtiğimiz ay bu kapsamda hedefe ulaşıldı ve 4 CIA casusu yakalandı.

VETERİNERLER BİLE ZORUNLU DERS ALACAK

Çin'in casusluğa karşı politikası günden güne ciddileşiyor. Üniversitelerde veterinerlik gibi bölümlerde bile öğretim üyeleri devlet sırlarını korumak için zorunlu ders alacak.

Çin'in doğusundaki Tianjin kentinde anaokulu personellerine bile bir casusun özellikleri ile ilgili seminerler düzenlendi.