Yunanistan’ın 30 Ağustos Zafer Bayramı hazımsızlığı! NATO’ya rest çekmişlerdi: Başkan Erdoğan’ın sözlerine “düşmanca” dediler

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarını ve Başkan Erdoğan’ın zaferin 101. yıldönümüne ilişkin konuşmasını sindiremeyen Yunanistan’dan ses gelmeye devam ediyor. Yunan in.gr gazetesi Başkan Erdoğan’ın savunma sanayi vurgusuna dikkat çekerken Kathimerini ise Erdoğan’ın sözlerinin Yunanistan’ı rahatsız ettiğini açıkla belirtti.

Giriş Tarihi 01 Eylül 2023, 12:16 Güncelleme 01 Eylül 2023, 12:55
Yunanistan’ın 30 Ağustos Zafer Bayramı hazımsızlığı! NATO’ya rest çekmişlerdi: Başkan Erdoğan’ın sözlerine “düşmanca” dediler

İÇİNDEKİLER

30 Ağustos Zafer Bayramı yurdun dört bir yanında coşkuyla kutlanırken Başkan Erdoğan'ın yaptığı konuşma Yunan medyasında yakılandı. Yunan Kathimerini gazetesi, Başkan Erdoğan'ın sözlerinin Yunanistan'ı rahatsız ettiğini açıkça belirtirken 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın Türk-Yunan ilişkilerinde tarih gibi kaçınılması mümkün olmayan koşullar nedeniyle var olan zorlukların göstergesi olduğunu belirtti.

YUNAN BAKAN'DAN ANKARA ZİYARETİ ÖNCESİ GERGİN AÇIKLAMA

5 Eylül'de Ankara'yı ziyaret edecek ve mevkidaşı Hakan Fidan ile görüşecek olan Yunanistan Dışişleri Bakanı Giorgos Gerapetritis ise Başkan Erdoğan'ın açıklamalarını "düşmanca" olarak nitelendirdi ve şu ifadeleri kullandı:

Orta düzeyde bir iyimserlikle geliştireceğimiz olumlu eylemler yoluyla makul ve olumlu bir iletişim kanalına sahip olmayı sabırsızlıkla bekliyoruz. Düşmanca niteliğe sahip açıklamaların bu sakin ve iyi komşuluk ortamına katkıda bulunmasını söylemeye gerek yok.

BAŞKAN ERDOĞAN YUNAN'I DARMADAĞIN ETTİ

Başkan Erdoğan'ın 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda Yunan'ı çıldırtan sözleri şu şekilde:

26 Ağustos 1922'de Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün verdiği hücum emriyle ordumuz Büyük Taarruz'u başlatmıştı.Düşman hatlarını birer birer dağıtan kahraman ordumuz 30 Ağustos günü gerçekleşen Başkomutan Meydan Muharebesi'yle Yunan işgal kuvvetlerinin önemli bir bölümünü imha ederek, İzmir yolunu açmıştı. Büyük Taarruz'un başlamasından 15 gün sonra kaçan düşmanın yakıp yıktığı İzmir semalarında Türk bayrakları dalgalanıyordu.

Böylece ebedi vatanımız Anadolu topraklarını 3,5 yıla yakın hain emelleri ve pis çizmeleriyle kirleten düşmana karşı sahada verdiğimiz savaşı kazandık. Her zaferimiz gibi Büyük Taarruz ile de istiklalimiz ve istikbalimiz için yapamayacağımız fedakârlık, üstesinden gelemeyeceğimiz zorluk olmadığını dosta düşmana bir kez daha gösterdik.

SAVUNMA SANAYİ VURGUSU

Bir diğer Yunan gazetesi in.gr ise Başkan Erdoğan'In "Anadolu sayesinde Ege, Akdeniz ve Karadeniz'e güç aktaracağız" sözlerini vurguladı ve "Kıbrıslı Türklerin haklarının savunulmasına değinen Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin Ege, Doğu Akdeniz ve Karadeniz gibi kendi çıkar alanlarına kuvvet aktarmasının yeni olasılığından da bahsetti." ifadelerini kullandı.

In.gr ayrıca, Başkan Erdoğan'ın "Uçak gemisi TCG Anadolu sayesinde Ege, Akdeniz ve Karadeniz'e güç taşıyabileceğiz." cümlesine ve savunma sanayii konusundaki ifadelerine dikkat çekti.

NATO'YA DA NOTA VERDİLER

Öte yandan dün Yunanistan, NATO Müttefik Kara Komutanlığı LANDCOM'un da Türkçe "Zafer Bayramınız kutlu olsun" şekilde mesaj atmasından rahatsızlık duymuş ve Atina yönetimi NATO'ya protesto notası vermişti. Atina NATO'nun Yunanistan'a meydan okuduğunu öne sürerken bankingnews.gr isimli bir Yunan haber sitesi "NATO, Kemal'in 1922 zaferi ve Küçük Asya Felaketinden dolayı Türkiye'yi tebrik ediyor." şeklindeki hadsiz sözlere yer vermişti.