Yunan basınından Edi Rama’ya sansür! Erdoğan’ı övmüştü: Kathimerini o sözleri yayımlamadı

Arnavutluk Başbakanı Edi Rama’nın Başkan Erdoğan’ı övdüğü sözleri Yunan basınının sansürüne maruz kaldı. Rama, röportajın sansürsüz versiyonunu sosyal medya hesabından paylaştı.

Giriş Tarihi 29 Ağustos 2023, 11:57 Güncelleme 29 Ağustos 2023, 13:51
Yunan basınından Edi Rama’ya sansür! Erdoğan’ı övmüştü: Kathimerini o sözleri yayımlamadı

İÇİNDEKİLER

Arnavutluk Başbakanı Edi Rama Yunan basınına verdiği röportajda Türkiye ve Yunanistan ile ilişkileri başta olmak üzere çeşitli konularda konuştu. Yunan gazetesi Kathimerini'nin ise Rama'nın sözlerinde önemli bir bölüme sansür uyguladığı ortaya çıktı. Kathimerini'nin büyük saygısızlığının hedefi Başkan Erdoğan'dı. Rama ise röportajın Başkan Erdoğan ile ilgili olan son bölümünü sosyal medya hesabından paylaştı.

KATHİMERİNİ'DEN EDİ RAMA'YA SANSÜR

Yunan Eidiseis gazetesi de Kathimerini'nin Rama'ya uyguladığı sansüre dikkat çekti ve "Şaşırtıcı bir şekilde, röportajın özel bir kısmı gazetenin baskısında yer almazken Arnavutluk Başbakanı'nın resmî sayfasında yayımlandı." ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN'I ÖVDÜĞÜ SÖZLERİ RÖPORTAJDAN ÇIKARILDI

Videoda görülen Kathimerini gazetecisi Edi Rama'ya, "Rama'nın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın stratejik dostluğunu tercih ettiğini ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Yunanistan ile Arnavutluk arasında bir anlaşma istemediğini, çünkü böyle bir anlaşma olduğunu söyleyen sesler var. Yunanistan ile Türkiye arasında Ege'de gelecekte yapılacak bir anlaşma için model olarak kullanılabilir. Bu da başka bir komplo hikayesi mi?" sorusunu soruyor. Arnavutluk Başbakanı ise "Bu bir komplo teorisidir." cevabını veriyor.

"CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'LA STRATEJİK ORTAKLIĞIMIZ VAR"

Rama'nın Kathimerini tarafından sansürlenen açıklamaları şu şekilde:

Cumhurbaşkanımız Erdoğan'la stratejik ortaklık anlaşmamız var ama Yunanistan ile Türkiye arasında, Cumhurbaşkanı Erdoğan ya da (Yunanistan Başbakanı) Kyriakos Mitsotakis arasında seçim yapmamız gerektiğini düşünmüyorum. İkisini de seviyoruz. Birbirinizi çok sevmiyor olmanız ikinizi de sevmemiz için sorun olmamalı.

"MÜCADELESİNİ SÜRDÜRMEK İÇİN ARNAVUTLUK'A İHTİYACI YOK"

Arnavutluk ile Yunanistan arasındaki deniz yetkisi alanlarına da değinen Rama, şu ifadeleri kullandı:

Cumhurbaşkanı Erdoğan hiçbir şekilde bu konuyla ilgili ne olduğunu sormadı. Hiçbir durumda. Asla. Onun (Cumhurbaşkan Erdoğan'ın) mücadelesini sürdürmek için Arnavutluk'a ihtiyacı yok.

"KIBRIS MESELESİNİ MASAYA GETİRME CESARETİ GÖSTERMİŞ BİR ADAM"

Rama, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Yunanistan karşıtlığı olmadığını vurguladı ve sözlerine şu şekilde devam etti:

Bunu çok iyi bildiğinizi düşünüyorum: Cumhurbaşkanı Erdoğan, başbakanken bile Kıbrıs meselesini masaya getirme cesaretini göstermiş bir adam. Unutmayın, onun için çok tehlikeli bir şeydi bu. Ankara'da kariyer yaptı ve bunu başardı.

"ERDOĞAN KRİZİ FIRSATA ÇEVİRMEDİ"

Rama mülteci krizi ile ilgili ise şöyle konuştu:

Yunanistan'ın içinde bulunduğu ciddi kriz sırasında (Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın) bu durumu fırsat bilerek durumu daha da kötüleştirdiğini görmedim. Mültecileri kullanarak bu durumdan faydalanabilirdi ve krizi daha da acı bir hale getirebilirdi ama olmadı. Doğrusu onda Yunanistan'a ve Yunan halkına karşı kötü duygular besleyen bir kişilik görmedim.