Putin’den flaş G20 kararı! Hindistan’daki zirveye katılmıyor

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Hindistan’da düzenlenecek olan G20 Zirvesi’ne katılmayacağını duyurdu. Putin, kararını Hindistan Başbakanı Modi’ye bildirirken Modi ise Rus liderinin kararını anladığını söyledi.

Giriş Tarihi 29 Ağustos 2023, 12:35 Güncelleme 29 Ağustos 2023, 12:35
Putin’den flaş G20 kararı! Hindistan’daki zirveye katılmıyor

İÇİNDEKİLER

Rusya Devlet Başkanı Putin 9-10 Eylül tarihleri arasında Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'de düzenlenecek olan G20 Zirvesi'ne katılmayacağını duyurdu. Ülke liderlerinin katılacağı ve küresel gelişmelerin ele alınacağı zirvede Putin'in yerine Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov yer alacak.

RUS HÜKÛMETİ DUYURMUŞTU

Putin, G20 Zirvesi'ne katılmayacağını Hindistan Başbakanı Modi'ye telefon görüşmesi ile iletti. Rus hükûmeti, geçtiğimiz hafta Putin'in yoğun programı dolayısıyla zirveye katılamayacağını duyurmuştu.

MODİ'DEN PUTİN AÇIKLAMASI: KARARINI ANLIYORUM

Başbakan Modi ise Rusya'nın G20'ye devlet başkanı düzeyinde katılmamasını anladığını söyledi. Hindistan'dan yapılan açıklamada iki liderin "karşılıklı kaygı uyandıran birçok bölgesel ve küresel meseleyi" ele aldığı belirtildi.

G20'DE UKRAYNA SAVAŞI KONUŞULACAK

Rusya'dan yapılan açıklamada ise 1 Ocak 2024'te başlayacak olan "Rusya'nın BRICS başkanlığı bağlamında yakın iş birliği yapma konusunda mutabakata varıldığı bildirildi. BBC'ye göre G20 kapsamında Ukrayna Savaşı ele alınacak.