Yunan basını Hakan Fidan’ı işaret etti: Ankara geri adım atmıyor! Gündemde 2 kritik görüşme var

Yunanistan Dışişleri Bakanı Yorgo Gerapetritis’in Türkiye’ye yapacağı resmî ziyaret Yunan basınında gündem oldu. Yunanistan’ın çok okunan gazetelerinden To Vima ve In.gr Hakan Fidan’ın sözlerine dikkat çekerken Başkan Erdoğan ve Yunanistan Başbakanı Miçotakis’in görüşeceğini belirtti ve iki tarihi işaret etti.

Giriş Tarihi 28 Ağustos 2023, 13:01 Güncelleme 28 Ağustos 2023, 13:02
Yunan basını Hakan Fidan’ı işaret etti: Ankara geri adım atmıyor! Gündemde 2 kritik görüşme var

İÇİNDEKİLER

Yunan basınının gözü Başkan Erdoğan ve Yunanistan Başbakanı Kyriakos Miçotakis arasında yapılması beklenen görüşmelere çevrildi. To Vima ve In.gr gazeteleri Başkan Erdoğan ile Miçotakis'in eylül ayında New York'ta ve ekim ayında ise Selanik'te görüşme yapabileceğini belirtiyor. "Hakan Fidan'ın ağustos ayında yaptığı açıklamalar bizim için yol göstericidir." ifadelerini kullanan Yunan basını, Türkiye'nin geri adım atmadığına dikkat çekti.

"ATİNA-ANKARA ARASINDA YAKINLAŞMAYA YÖNELİK ADIMLAR BELİRLENECEK"

Başkan Erdoğan ve Miçotakis'in görüşmesine dikkat çeken Yunan basını, Yunanistan Dışişleri Bakanı Yorgo Gerapetritis'in Türkiye ziyaretinin önemine de dikkat çekti ve doğrudan diplomatik kanal için çalışma yapılacağını belirtti. In.gr Gerapetritis ile Fidan görüşmesinde Atina-Ankara arasında yakınlaşmaya yönelik adımlar atılabilecek sektörlerin belirlenmeye çalışılacağını vurguladı.

GERAPETRİTİS VE FİDAN NE KONUŞACAK?

To Vima'nın "Gerapetritis ve Fidan ne konuşacak?" başlıklı haberinde önümüzdeki iki ay içinde yapılması beklenen üst düzey Türk-Yunan temasları için zemin hazırlanacağı belirtildi. Görüşmelerin amacının ise eylülde New York'ta düzenlenecek olan BM Genel Kurulu kapsamında Başkan Erdoğan ile Miçotakis arasında olası bir toplantı ve ekimde Selanik'te düzenlenecek olan en yüksek Türk-Yunan iş birliği konseyinin hazırlıklarını yapmak olduğu belirtildi.

"TÜRKİYE GERİ ADIM ATMIYOR"

Gerapetritis'in Türkiye ziyaretine vurgu yapan in.gr ise Türkiye-Yunanistan ikili ilişkilerinde "Nelerin feda edildiği bilinmiyor" ifadesinin yanı sıra "Hakan Fidan'ın ağustos ayında yaptığı açıklamalar bizim için yol göstericidir." ifadesi kullanıldı ve Türkiye'nin geri adım atmayacağına dikkat çekildi.

İn.gr Türkiye gibi Atina'nın da kendi kırmızı çizgilerinin olduğuna dikkat çekerken Doğu Akdeniz'de sükûnet yolunun izlenmesi gerektiğini belirtti.