ABD’den skandal rapor: Terör örgütü PKK’yı “isyancı” olarak nitelendirdiler

ABD ordusu öncülüğünde DEAŞ’a karşı kurulan Birleşik Görev Gücü Doğal Kararlılık Operasyonu (SOJTFOIR) için basılan kitapçıkta terör örgütü PKK açıkça “isyancı” olarak nitelendirilirken Türkiye’nin eli kanlı terör örgütü ile mücadele kapsamında yürüttüğü operasyonlar için “sivillerin ölümüyle sonuçlanan saldırılar” şeklinde skandal ifadeler kullanıldı.

Giriş Tarihi 22 Ağustos 2023, 16:52 Güncelleme 22 Ağustos 2023, 16:59
ABD’den skandal rapor: Terör örgütü PKK’yı “isyancı” olarak nitelendirdiler

İÇİNDEKİLER

Türkiye'nin terör örgütleri ile mücadelesi ABD'de rahatsızlık uyandırmaya devam ediyor. ABD ordusu öncülüğünde DEAŞ'a karşı kurulan Birleşik Görev Gücü Doğal Kararlılık Operasyonu (SOJTFOIR) için basılan kitapçıkta Türkiye ile ilgili skandal ifadelere yer verildi. Eli kanlı terör örgütü PKK için "PKK uzun süredir Türkiye'ye karşı bir isyan yürütüyor." ifadeleri kullanılırken Türkiye'nin PKK ile mücadele kapsamında yürüttüğü operasyonların sivillere yönelik olduğu iddia edildi.

TERÖR ÖRGÜTÜ İLE MÜCADELE ABD'Yİ RAHATSIZ ETTİ

Skandal raporda Türkiye'nin PKK üyelerini ve sözde liderlerini hedef alan operasyonlarının siviller için tehlike teşkil ettiği öne sürüldü ve Suriyeli bir savaş gözlemcisinin "Türk saldırılarının tırmandığına işaret ettiği, saldırıların sivillerin ve yerel meclis üyelerinin ölümüyle sonuçlandığı, tüm bunların tehlikeli ve sivillerin güvenliğine yönelik bir tehdit olduğu" yönündeki ifadelerine yer verildi.

SÖZDE TERÖR ÖRGÜTÜ LİDERİNE "GENERAL" DEDİLER

ABD'nin terör örgütü PKK'yı açıkça bir isyancı oluşum olarak lanse ettiği raporda terör örgütünün Mazlum Abdi kod adlı sözde lideri için "general" ifadesi kullanıldı. Raporda, ayrıca, terörist Mazlum Abdi'nin ABD askerleri eşliğinde seyir hâlindeyken Irak'ın Süleymaniye kentinde uğradığı hava saldırısı hakkındaki sözlerine yer verildi. Söz konusu saldırıda terörist Abdi'nin neden ABD askerleri eşliğinde hareket ettiği ise ABD tarafından hala izah edilmemiş bir konu.

ABD İLE PKK'DAN ORTAK TATBİKAT

ABD terör örgütü PKK'ya her türlü destekte bulunmaya devam ediyor. Suriye'de terör örgütü YPG/PKK'nın silahlı eğitimlerini devam ettiren ABD ordusu, geçtiğimiz günlerde bir skandala daha imza atmış ve Haseke'nin kuzeydoğusundaki Kamışlı'da PKK'lı teröristlerle ortak silahlı tatbikat düzenlemişti.