Rusya duyurdu! Kiev Moskova'ya İHA ile Karadeniz'deki Rus donanmasına insansız deniz aracıyla saldırdı

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş sürüyor... Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna'nın Moskova ve Moskova bölgesindeki tesislere İHA ile saldırı düzenlediğini duyurdu. Bakanlık, gece Ukrayna ordusuna ait insansız deniz aracının Karadeniz’de Rus savaş gemilerine başarısız saldırı girişiminde bulunduğunu bildirdi. Takvim.com.tr detayları sizler için derledi.

Giriş Tarihi 18 Ağustos 2023, 08:50 Güncelleme 18 Ağustos 2023, 08:55
Rusya duyurdu! Kiev Moskova’ya İHA ile Karadeniz’deki Rus donanmasına insansız deniz aracıyla saldırdı

İÇİNDEKİLER

Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna'nın, başkent Moskova ve Moskova bölgesindeki tesislere insansız hava aracıyla (İHA) saldırı düzenlediğini bildirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Kiev rejimi, 18 Ağustos Moskova saatiyle 04.00 sularında Moskova ve Moskova bölgesindeki tesislere İHA kullanarak bir terör saldırısı daha gerçekleştirdi. İHA, hava savunma sistemi araçları tarafından vurulduktan sonra uçuş rotasını değiştirdi ve Moskova'daki Krasnopresnenskaya Rıhtımı yakınlarında konut dışı bir binaya düştü." ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, olayda herhangi bir can kaybı ya da yangın meydana gelmediği aktarıldı.



Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, İHA parçasının Moskova'daki Expocenter'in bulunduğu bölgeye düştüğünü, binada önemli bir hasara yol açmadığını kaydetti.

Sobyanin, ilk belirlemelere göre olayda yaralanan olmadığını aktardı.



"İNSANSIZ DENİZALTI İLE SALDIRI"
Rusya Savunma Bakanlığı, gece Ukrayna ordusuna ait insansız deniz aracının Karadeniz'de Rus savaş gemilerine başarısız saldırı girişiminde bulunduğunu duyurmuştu.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN