Fransa’da karışıklığa yol açmıştı! 17 yaşındaki Müslüman genci öldüren polisler hakim karşısına çıktı

Avrupa'da yükselen İslamafobi her gün yeni skandalların yaşanmasına neden oluyor. İslam karşıtlığıyla bilinen Fransa'da da bu durum diğer Avrupa ülkelerinden farklı değil. Geçtiğimiz Haziran ayında Fransa'da skandal bir olay yaşanmıştı. 17 yaşındaki Nael M. isimli gencin polis kurşunuyla öldürülmesine tepki olarak Marsilya'da başlayan gösterilerde Müslüman bir genci öldürme suçlamasıyla gözaltına alınan 5 çevik kuvvet polisinden 3'ü, hakim karşısına çıktı. İşte detaylar...

Giriş Tarihi 10 Ağustos 2023, 19:12 Güncelleme 10 Ağustos 2023, 19:14
Fransa’da karışıklığa yol açmıştı! 17 yaşındaki Müslüman genci öldüren polisler hakim karşısına çıktı

İÇİNDEKİLER

İslam karşıtlığıyla bilinen Fransa'da her gün yeni bir skandal yaşanıyor.

Geçtiğimiz Haziran ayında Fransa'nın Nanterre kentinde 27 Haziran'da 17 yaşındaki Nael M. isimli gencin polis kurşunuyla öldürülmesine tepki olarak Marsilya'da başlayan gösterilerde Müslüman bir genci öldürme suçlamasıyla 5 çevik kuvvet polisi gözaltına alınmıştı.

Ulusal Polis Soruşturma Birimi (IGPN), olayın tanığı oldukları gerekçesiyle 20 kadar polisi ifadeye çağırdı.

MERMİ GÖĞSÜNE İSABET ETMİŞ
Evinin önünde yerde bulunan ve hastaneye kaldırıldığında öldüğü belirlenen Bendriss'in cesedi üzerinde inceleme yapan doktorlar, Müslüman gencin göğsüne isabet eden plastik mermiyle hayatını kaybetmiş olabileceğini belirtmişti.

HAKİM KARŞINA ÇIKTILAR
Ulusal basındaki haberlere göre, temmuz başında Marsilya'daki gösterilerde Mohamed Bendriss adlı Müslüman genci öldürmekle suçlanan 5 çevik kuvvet polisinden 3'ü, açılan soruşturma kapsamında sabah mahkemeye çıkarken diğer iki polis serbest bırakıldı.

MÜSLÜMAN GENÇLERE POLİS ŞİDDETİ
Marsilya'da aynı gösterilerde 4 polis, başka bir Müslüman gence toplu şiddet uyguladıkları suçlamasıyla gözaltına alınmıştı.

Gencin kafatasında kırık oluşmasına yol açan mermiyi atmakla suçlanan polislerden biri, ağustos başında çıktığı mahkemede o gün plastik mermi silahını ateşlediğini kabul etmişti. Nael M. isimli Müslüman gencin öldürülmesinin akabinde ülke çapında başlayan gösteriler şiddet olaylarına dönmüştü.

Nael'in ölümüne tepki gösterenler, ülke genelinde farklı kentlerde sokağa çıkarak polisle çatışmıştı. Paris, Marsilya, Lyon dahil birçok kentte düzenlenen protestolarda talan ve yağmalama olayları yaşanmıştı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN