Rusya: “Ukrayna, Kerç Boğazı’nda bir tankere saldırdı”

Rusya’ya bağlı Novorossiysk Deniz Kurtarma Koordinasyon Merkezi, Ukrayna’nın insansız deniz araçlarıyla Kerç Boğazı’ndaki bir tankere saldırı düzenlendiğini açıkladı.Öte yandan Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Rusya'nın bugün Kinjal ve Kalibr füzeleriyle uçak ve helikopter için motor üreticilerinden Motor Sich'i ve Hmelnitski bölgesini vurduğunu bildirdi.

Giriş Tarihi 05 Ağustos 2023, 21:06 Güncelleme 05 Ağustos 2023, 22:48
Rusya: “Ukrayna, Kerç Boğazı’nda bir tankere saldırdı”

İÇİNDEKİLER

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş devam ederken, iki ülke için kritik öneme sahip Karadeniz'de tansiyon yükseliyor.

Rusya'ya bağlı Novorossiysk Deniz Kurtarma Koordinasyon Merkezi, Ukrayna'nın insansız deniz araçlarıyla Kerç Boğazı'ndaki bir tankere saldırı düzenlendiğini açıklayarak, "Tankerde çalışan 11 kişi saldırıdan yara almadan kurtuldu. Olay yerine sevk edilen 2 römorkör ile duruma müdahale edildi. Saldırı sonrasında petrol sızıntısı meydana gelmedi." ifadelerine yer verildi.



Rusya Federal Deniz ve Nehir Taşımacılığı Ajansı (Rosmorreçflot), 'Sig' isimli Rus petrol tankerinin saldırıda hasar gördüğünü açıkladı. Tankerin motor kısmında bir delik açıldığı belirtilen açıklamada, "Sig tanker, insansız deniz aracı saldırısı sonucunda sancak kısmının alt bölümündeki makine dairesinden hasar gördü." denildi. Kırım Köprüsü'nde trafiğin bir süreliğine aksadığı daha sonra köprü trafiğinin tekrar başlatıldığı öğrenildi.

Öte yandan Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Rusya'nın bugün Kinjal ve Kalibr füzeleriyle uçak ve helikopter için motor üreticilerinden Motor Sich'i ve Hmelnitski bölgesini vurduğunu bildirdi.

UKRAYNA'DAN AÇIKLAMA
Zelenskiy, sosyal medya hesabından yaptığı görüntülü açıklamasında, bugün Ukrayna'ya bir Rus füze saldırısının daha düzenlendiğini belirtti.

Volodimir Zelenskiy, "Kinjallar ve Kalibreler, Motor Sich'i ve Hmelnitski bölgesini vurdu. Hava savunma birliklerimizce füzelerin bir kısmı düşürüldü." dedi.

Rus saldırıları ne kadar çok olursa olsun Ukrayna için özgürlüğü savunacaklarını söyleyen Zelenskiy, "Rusya, uluslararası hukuku terörle krizlerle veya gözdağı ile değiştiremeyecek." ifadesini kullandı.

Motor Sich, Zaporijya bölgesinde uçak ve helikopter için büyük motor üreticilerinden biri olarak biliniyor.

Ukrayna Hava Kuvvetleri Komutanlığı, akşam saatlerinde doğru ülkenin bazı bölgelerinde hava saldırısı alarmı verildiğini duyurdu.

Poltava, Jitomir, Hmelnitski, Kiev, Vinnitsa, Kirovograd bölgelerine ve bazı şehirlere yönelik Kinjal füzelerinin fırlatıldığı aktarılan açıklamada, füzelerin Belarus topraklarından ve Rusya'nın Tambov şehrinden fırlatıldığı kaydedildi.

Hmelnitski, Jitomir ve Vinnitsa makamları, söz konusu bölgelerde patlama seslerinin duyulduğunu bildirdi. Saldırı sonucu can kaybı ve hasara ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN