Endonezya'da 5.6 büyüklüğünde deprem: 162 kişi hayatını kaybetti

Endonezya'nın Batı Java eyaletindeki Cianjur bölgesinde meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki depremde 162 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı. Depremin ardından tsunami uyarısı yapılmadı. Yaşanan felaketin ardıdan Türkiye Dışişleri Bakanlığı taziye mesajı yayınladı. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Hayatını kaybedenlerin yakınlarına, dost ve kardeş Endonezya halkı ile Hükümetine içten taziyelerimizi iletiyor, yaralılara acil şifa diliyoruz" denildi.

Giriş Tarihi 21 Kasım 2022, 12:53 Güncelleme 21 Kasım 2022, 19:29
Endonezya’da 5.6 büyüklüğünde deprem: 162 kişi hayatını kaybetti

İÇİNDEKİLER

Endonezya Meteoroloji, İklim ve Jeofizik Kurumu (BMKG), Batı Java eyaletindeki Cianjur bölgesinde 5.6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini açıkladı. Yetkililer tarafından yapılan açıklamada, şiddetli sarsıntı nedeniyle en az 162 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.



'SOKAKTA KALIN' ÇAĞRISI
Yerin 10 kilometre derinliğinde yaşanan deprem, başkent Jakarta'dan da hissedildi. Başkentteki bazı iş merkezleri sarsıntı nedeniyle tahliye edilirken, BMGK Başkanı Dwikorita Karnawati halka sokakta kalma çağrısında bulundu. Depremin ardından tsunami uyarısı yapılmadı.

ABD Jeolojik Araştırma Merkezi (USGS), depremin büyüklüğünü 5.4 olarak açıkladı.



ARTÇI SARSINTILAR DEVAM EDİYOR
Çok sayıda binanın ve bir yatılı okulun zarar gördüğü depremin ardından enkaz altında kalanlar için arama kurtarma çalışmaları sürerken, son 2 saat içerisinde bölgede 25 artçı sarsıntı daha kaydedildi. Elektrik kesintilerinin yaşanması nedeniyle bölgeyle iletişim kurmakta da zorluk yaşanıyor. Başkent Jakarta'dan da hissedilen şiddetli sarsıntı, yerin 10 kilometre derinliğinde meydana gelmişti. Deprem sonrasında tsunami riskinin bulunmadığı açıklanmıştı.



Endonezya'nın kuzeyindeki Sumatra Adası'nda 2004'te meydana gelen 9.1 büyüklüğündeki depremde yaklaşık 226 bin kişi hayatını kaybetmişti.



DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN TAZİYE MESAJI
Bakanlığı, Endonezya'nın Batı Cava eyaletinde meydana gelen depremde hayatını kaybedenler için taziye mesajı yayımladı.
Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Endonezya'nın Batı Cava eyaletinde meydana gelen deprem sonucunda çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği ve yaralandığı derin üzüntüyle öğrenilmiştir. Hayatını kaybedenlerin yakınlarına, dost ve kardeş Endonezya halkı ile Hükümetine içten taziyelerimizi iletiyor, yaralılara acil şifa diliyoruz" denildi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN