Alman Bild gazetesi dünyanın en uzun kadını Rumeysa Gelgi’ye manşetinde yer verdi

Alman Bild gazetesi, dünyanın en uzun kadını Rumeysa Gelgi’yi manşetine taşıdı. Gazete, “O çok özel biri. THY ile yatarak ABD'ye uçtu. Hem zeki hemde çok uzun ve hayran kitlesi giderek artıyor." diye yazdı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 08 Kasım 2022 Güncelleme 08 Kasım 2022, 07:00
Alman Bild gazetesi dünyanın en uzun kadını Rumeysa Gelgi’ye manşetinde yer verdi

İÇİNDEKİLER

Rumeysa Gelgi, dünyanın manşeti oldu. Küçükken bile uzun olan boyu nedeniyle uçağın koltuklarına rahat oturamadığı için hayatında daha önce hiç uçmamıştı. Eylül ayında Türk Hava Yolları, Rumeysa'nın yolculuk edebilmesini sağlamak için uçaklarından birindeki 6 koltuğun yerini değiştirerek genç kadının rahat seyahat etmesini sağladı.



Uçağa, Rumeysa'nın ABD'ye uçmasını sağlayan özel yapım bir yatak kuruldu. Cumartesi günü de ABD'ye uçan 2.16'lık dev, hayatının en heyecanlı deneyimini yaşadı. Başta Alman gazetesi Bild olmak üzere, İngiliz ve İtalyan gazeteleri Türk kızını manşetlerine taşıdı. Bild, "O çok özel biri. THY ile yatarak İstanbul'dan ABD'nin San Francisco kentine uçtu. Hem zeki hem de çok uzun ve hayran kitlesi giderek artıyor. Yaşayan en uzun kadın 246.3 santimetre boyundaydı. Çin'den Zeng Jinlian 1982'de sadece 17 yaşında öldü" diye yazdı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN