Brezilya’nın solcu lideri Lula’dan 9 yıl sonra gelen bomba itiraf: Hedef devletiniz geri adım atmayın

Lula, 2013'teki Gezi olayları ile aynı günlerde ülkesinin de karıştığını hatırlattı! Başkan Erdoğan'ın bizzat arayıp kendilerini uyardığını açıkladı: 'Dikkat edin' Hükümetinizi düşürmek istiyorlar' dedi! Ona minnettarım!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 04 Kasım 2022 Güncelleme 04 Kasım 2022, 06:58
Brezilya’nın solcu lideri Lula’dan 9 yıl sonra gelen bomba itiraf: Hedef devletiniz geri adım atmayın

İÇİNDEKİLER

Brezilya'da 3. kez Başkan seçilen Lula, Erdoğan'a övgüler dizdi. 9 yıl öncesinden bahsetti. Gezi Parkı ile Sao Paulo'daki eylemlerin aynı günlerde başlatıldığını söyledi. Ve çok ilginç detaylar verdi:



Olayları CIA'nın başlattığına inanmamıştım. Ama artık bir güç tarafından yapıldığını net şekilde anladım! Türkiye'de de aynı olaylar yaşandı. O günlerde bizi, Başkan Erdoğan uyardı. Teşekkür ediyorum.



BU SENARYOYU BİLİYORUZ!
Gezi'nin bahanesi ağaçtı. Brezilya ise otobüs ücretinden karıştı.
'Duran adamlar' çıktı!
'Kırmızılı kadın' gibi sembol tipler yaratıldı!
"Mesele ağaç değil" sözünün kopyası, Brezilya'da "Mesele 20 sentlik bilet değil" mesajıydı.



BİZDE PATRİARCA TÜRKİYE'DE GEZİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Brezilya Devlet Başkanlığı'na seçilen Lula da Silva'yı tebrik ederek, 1 Ocak'ta başlayacağı yeni görev döneminde başarılar diledi. 2010'da beraber "stratejik ortaklık" düzeyine çıkardıkları ikili ilişkilerin yeni dönemde daha da gelişeceğine inandığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür eder Lula, çok daha güçlü ortak çalışmalar yapacaklarını söyledi.



ERDOĞAN BENİ ARADI...
Dünya gündeminin üst sıralarında yer alan Lula'nın Erdoğan'la ilgili bir anısı da dikkat çekti: 2013 Haziran'da ulaşım zammı için protestolar başladı. Sao Paulo'daki Patriarca Meydanı'nda masumane başlayan gösterilerde doğru gitmeyen durumlar vardı. O günlerde Erdoğan beni aradı. 'Dikkatli olun, bu bir yürüyüş değil, hükümetinizi düşürmek istiyorlar' dedi. O dönem benim çok büyük destek verdiğim Dilma Rousseff Devlet Başkanı'ydı ve hedefti. Arap Baharı'nı hatırlıyorum. Mübarek'in devrilmesini hatırlıyorum. Ama sonrasında insanlar Mursi'yi seçti. Şimdi sırada kim var? Bizim gibi aynı şey Türkiye'de de oluyordu. Ekvador'da olanlar, Arjantin'de ve Bolivya'da benzer ayaklanmalar olmuştu."

Brezilya'da ulaşım zamlarını protesto etmek için sokağa çıkan göstericiler, şehri yakıp yıkmıştı...

Başkan Erdoğan, seçimlerden zaferle çıkan Lula da Silva'yı tebrik etti.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN