ABD'nin gazıyla Ege'de zıplayan provokatör Yunan iç sorunlarla boğuşuyor! Atina'da öğrenciler ve sendikalar ayaklandı

Ege ve Doğu Akdeniz'deki provokatif hamleleri ile Ankara'nın sabrını zorlayan, ülkesine açılan üslerle ABD'nin eyaletiymiş görünümü çizen Yunanistan'da öğrenciler ve sendikalar ayaklandı. İç sorunlarını perdelemek için sürekli Türkiye'yi hedef alan kifayetsiz Atina yönetimi elektrik ve doğal gazda yaşanan artışlar sonrası protestolarla karşı karşıya. Öte yandan geçtiğimiz günlerde Yunan basını ABD'yi hedef alan sitemkar manşetler atmış, "Petrol üretimi zirvede, niye bizi kurtarmıyorlar?" sorusunu sormuştu.

Giriş Tarihi 07 Ekim 2022, 23:46 Güncelleme 07 Ekim 2022, 23:59
ABD’nin gazıyla Ege’de zıplayan provokatör Yunan iç sorunlarla boğuşuyor! Atina’da öğrenciler ve sendikalar ayaklandı

İÇİNDEKİLER

Silahlandırılmaması gereken adaları askeri yığınak haline getiren, Ege'deki provokatif hamleleriyle Türkiye'nin sabrını zorlayan Yunanistan'da protestolar baş gösterdi.



Başkent Atina'da, öğrenci ve sendikalar hayat pahalılığını karşı ayaklandı.

ÖĞRENCİLER VE SENDİKALAR AYAKLANDI
Klathmonas Meydanı'nda bir araya gelen eylemciler, başta elektrik ve doğal gazda yaşanan artışları olmak üzere hayat pahalılığına dikkati çekti.



Eylemciler, enerjide tavan fiyat uygulaması ve Elektrik Dağıtım Şirketinin (DEİ) kamulaştırılması gibi taleplerini dile getirdi.



ATİNA İÇ SORUNLARINI PERDELEMEK İÇİN YATIP KALKIP TÜRKİYE'Yİ HEDEF ALIYOR
İçerideki sorunlarını perdelemek için yatıp kalkıp Türkiye'ye dil uzatan kifayetsiz Atina yönetimi, ağababası ABD'nin de destiğini alarak provokasyonda sınır tanımıyor.

ABD YUNAN'I GAZLIYOR, İŞ ENERJİ DESTEĞİNE GELİNCE 3 MAYMUNU OYNUYOR
Ancak ABD, Yunan'ı askeri alanda gazlamasına gazlıyor ama iş enerji, doğal gaz ve petrol meselesine gelince bir türlü destek kartını açmıyor.

Bu durum geçtiğimiz günlerde Yunan basınında manşet olmuş, sitemkar bir dille haberler servis edilmişti.




Fotoğrafta: Yunan basınında yer alan ABD'ye sitem haberi

"PETROL ÜRETİMİ ZİRVEDE, NİYE BİZİ KURTARMIYORLAR"
Yunan basınında yer alan haberlerde, petrol ve gaz üretiminde zirvede olan ABD'nin neden Avrupa'yı kurtarmadığına yönelik sitemkar bir dil kullanıldı.

Kathimerini Gazetesi, "ABD neden kış enerjisinde Avrupa'yı kurtaramıyor?" başlığıyla servis ettiği haberi okuyucularına duyurdu.