Aleksandr Dugina'nin yakın arkadaşı Mehmet Perinçek, Darya Dugina suikastinin nedenini ve etkilerini A Haber'e anlattı!

Rusyanın tanınmış siyaset uzmanı Aleksandr Dugin'in kızı Darya Dugina araca yerleştirilen bombalı düzenek ile suikaste uğrayarak hayatını kaybetmişti. Dünya medyasında geniş yankı bulan bu olaydan sonra gözler Rusya'ya çevrildi. Rusya Federal Güvenlik Servisi'nin Darya Dugina'yı öldüren Natalya Vovk'un görüntülerini paylaştı. Yaşanan sıcak gelişmelerin ardından A Haber canlı yayınına Aleksandr Dugin'in yakın arkadaşı olan Mehmet Perinçek katılarak önemli değerlendirmelerde bulundu. Perinçek, "Ukrayna istihbaratının tek başına altından çıkabileceği bir şey değil. Kiev'i de Ukraynalılar yönetmiyor. Atlantik cephesinin önde gelen ABD, İngiltere gibi istihbarat servislerinin organize ettiği ortaya çıkıyor." dedi.

Giriş Tarihi 22 Ağustos 2022, 23:00 Güncelleme 22 Ağustos 2022, 23:10
Aleksandr Dugina’nin yakın arkadaşı Mehmet Perinçek, Darya Dugina suikastinin nedenini ve etkilerini A Haber’e anlattı!

İÇİNDEKİLER

Rusya'nın tanınmış siyaset uzmanı Aleksandr Dugin'in kızı Darya Dugina, içinde bulunduğu aracın Moskova bölgesindeki Odintsovo kentinin yakınlarında 20 Ağustos'ta infilak etmesi sonucu hayatını kaybetmişti.

Olayla ilgili soruşturma başlatılmış, araca patlayıcı cihazın yerleştirildiği ve araç seyir halindeyken patlatıldığı belirtilmişti. Arabanın Aleksandr Dugin'e ait olduğu ifade edilmişti.



Rusya İstihbaratı, olayı gerçekleştiren kişinin Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinde görev yapan 1979 doğumlu Ukrayna vatandaşı Natalya Vovk tarafından gerçekleştirildiğini duyurmuştu.

Rusya, Vovk'un keşif ve kaçış görüntülerinin yer aldığı videoyu dünya basınına servis etmişti.



DUGİNA'NIN ARKADAŞI SUİKASTI A HABER'DE ANLATTI
Gelişmelere ilişkin A Haber'de canlı yayınlanan Melih Altınok ile Sebep Sonuç programında değerlendirmelerde bulunan Dugina'nın da yakın arkadaşı olan Moskova Üniversitesi Öğretim Üyesi Mehmet Perinçek, Atlantik cephesinin suikasttaki rolüne vurgu yaptı.



Rusya'nın bugün önemli bulgular açıkladığını vurgulayan Perinçek, "Resmi ağızlardan ifade edildi. Bombayı koyan kişinin kimliği açıkladı, Ukraynalı olduğu ve Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinde görev yaptığı ortaya çıktı. Kimliğine kadar yayınladılar. 22-23 Temmuz'da Rusya'ya giriş yapıyor, Moskova'ya geliyor. Daria Dugiya'nın oturduğu dairede onu takip ediyor, arabayla ülkeye giriş yapmış. 3 kez plaka değiştirmiş, Donetsk, Kazakistan ve Ukrayna plakası takmış." diye konuştu.



Vovk'un suikastı gerçekleştirdikten sonra Estonya'ya gittiğini ifade eden Perinçek, "40 yaşında bir kadın 12 yaşında kızıyla birlikte geliyor. Bomba yerleştirmede kızını kullanmış olabileceği konuşuluyor. Kızın dikkat çekmeyeceğini söylüyor istihbarat yetkilileri. Araba daha sonradan internette satışa konuluyor. Bunu bile planlamışlar." ifadelerini kullandı.



"UKRAYNA İSTİHBARATI BUNU YAPAMAZ ATLANTİK CEPHESİNİN PARMAĞI VAR"
Zanlının doğrudan Ukrayna Silahlı Kuvvetleri ile bağı olduğunun Rusya tarafından açıklandığını vurgulayan Perinçek, "Ukrayna istihbaratının tek başına altından çıkabileceği bir şey değil. Kiev'i de Ukraynalılar yönetmiyor. Atlantik cephesinin önde gelen ABD, İngiltere gibi istihbarat servislerinin organize ettiği ortaya çıkıyor." dedi.



"SAVAŞIN DÜNYAYA YAYILMASINI İSTİYORLAR"
Vovk'un özel yetiştirilmiş olduğunun çok açık olduğunu söyleyen Perinçek, "Herkese bu türden bi işi Moskova'nın merkezinde yaptırmak mümkün değil. Amaç Rusya içerisinde bir korku ve karışıklık yaratmak istediler. Savaşın dünyaya yayılmasını istiyorlar." şeklinde konuştu.



HEDEFTE TÜRKİYE-RUSYA İLİŞKİLERİ Mİ VAR?
Perinçek sözlerinin devamında suikastın Türkiye-Rusya ilişkilerini sekteye uğratmak maksadıyla da işlenmiş olabileceğine vurgu yaparak, "Savaşın dünyaya yayılması planlanıyor. Nükleer santrale yönelik saldırılar var. Yeni bir Çernobil olabilir. Atlantik cephesinin çeşitli çabaları oldu, Türkiye'nin yetkilileri de bunu dile getirdi. Bakan Çavuşoğlu, bazı NATO ülkelerinin savaşın bitmesini istemediğini söylemişti. Provokasyonlarla şiddeti artıyırolar işin rengini değiştiriyorlar. Hedef olan kurbanların hangi alanlarda çalıştığı önemli? Dugina, Türkiye ile ilişkileri kuvvetli birisiydi. Bu suikast Rusya'da kavga, Türk-Rus ilişkilerine yönelik bir sabotaj, ilişkileri sekteye uğratmak olabilir." ifadelerini kullandı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN