İtalya'da helikopter kayboldu! 4'ü Türk 7 kişi aranıyor... Pilottan sinyal alındı... 4 Türk vatandaşının kimliği belli oldu

İtalya'da dün Augusta Koala AW119 tipi helikopter radardan kayboldu. Helikopterdeki 7 kişiden 4'ünün Türkiye'den özel bir firmaya çalışan Türk vatandaşları olduğu ortaya çıktı. Türklerin Eczacıbaşı Holding çalışanı olduğu öğrenildi. Eczacıbaşı'ndan yapılan açıklamada, "İtalya'ya fuar için giden 4 arkadaşımızın bindikleri helikopterden haber alınamamaktadır. " ifadelerine yer verildi. Konuya ilişkin Dışişleri Bakanlığı'ndan da flaş bir açıklama geldi. Öte yandan Türk vatandaşlarının isimleri belli oldu: Kaybolan isimler: Arif Cez, Serhat Kenar, İlker Uçar ve Altuğ Erbil.

Giriş Tarihi 10 Haziran 2022, 09:25 Güncelleme 11 Haziran 2022, 07:55
İtalya’da helikopter kayboldu! 4’ü Türk 7 kişi aranıyor... Pilottan sinyal alındı... 4 Türk vatandaşının kimliği belli oldu

İÇİNDEKİLER

İtalya'da dün kaybolan helikopterde, Türkiye'de özel bir firma için çalışan 4 Türk'ün bulunduğu belirtildi.

GENİŞ BİR EKİP SÜRDÜRÜYOR
İtalya'da Modena civarında radardan kaybolan ve içinde Eczacıbaşı Tüketim Ürünleri'nde görev yapan 4 kişinin de bulunduğu helikopteri arama çalışmaları, geniş bir ekip tarafından sürdürülüyor.

Eczacıbaşı Topluluğundan yapılan yazılı açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

"Modena civarında radardan kaybolan ve içinde Eczacıbaşı Tüketim Ürünleri kuruluşumuzda görev yapan 4 arkadaşımızın da bulunduğu helikopteri arama çalışmaları, geniş bir ekip tarafından sürdürülüyor. İtalyan yetkililerin verdiği bilgiye göre arama çalışmaları, helikopterden en son alınan sinyaller ve güzergah doğrultusunda havadan helikopter ve dronlar, karadan ise resmi ve sivil arama kurtarma ekiplerinin yoğun çabalarıyla yürütülüyor. Bölgeye giden Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı ve üst düzey yöneticilerimiz, Türkiye'nin Roma Büyükelçisi Ömer Gücük ile arama çalışmalarını yakından takip ediyorlar. Tüm dualarımız, arkadaşlarımızdan gelecek iyi bir haber için."

HAVALANDIKTAN SONRA RADARDAN KAYBOLDU
Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Lucca kentine bağlı Capannori Tassignano havaalanından dün havalandıktan bir süre sonra radarda kaybolan Augusta Koala AW119 tipi helikopterdeki 7 kişiden 4'ünün Türkiye'den özel bir firmaya çalışan Türk vatandaşları olduğu kaydedildi.

TÜRKLER İÇİN ROMA BÜYÜKELÇİLİĞİ DEVREDE
Helikopterdeki Türklerin durumuyla alakalı Türkiye'nin Roma Büyükelçiliğinin, hem İtalyan makamları hem de Türk firmasının yetkilileriyle yakın temas halinde olduğu öğrenildi.

Toskana ve Emilia-Romagna bölgelerinin sınır kesiminde kaybolduğu belirtilen helikopteri arama çalışmalarına gece saatlerinde ara verilirken çalışmaların sabah saatlerinde yeniden başlaması bekleniyor.

Helikopterde biri İtalyan pilot, 4'ü Türk ve ikisi Lübnanlı olmak üzere toplam 7 kişi bulunuyordu.

Helikopterin, hijyen ve ev temizlik ürünlerini satan "Roto Cart" isimli bir firmanın müşterilerini fabrikaya taşıma hizmeti verdiği basına yansımıştı.

ECZACIBAŞI HOLDİNG'TEN AÇIKLAMA
Türklerin Eczacıbaşı Holding çalışanı olduğu öğrenilmişti. Eczacıbaşı Topluluğu, dün sabah saatlerinde yaptığı açıklamada, kağıt teknolojileri fuarı için İtalya'ya giden 4 kişinin bindiği helikopterden haber alınamadığını duyurmuştu.

Yapılan yazılı açıklamada, "Eczacıbaşı Tüketim Ürünleri kuruluşumuzdan dört arkadaşımızın, Tissue Italy Network tarafından düzenlenen kağıt teknolojileri fuarı için bulundukları İtalya'da bir temizlik kağıdı üretim tesisine gitmek üzere bindikleri helikopterden haber alınamamaktadır. talyan pilot ile birlikte içinde 7 kişinin bulunduğu helikopterin, Lucca'dan Treviso'ya gitmek üzere havalandığı, ancak Modena civarında radardan kaybolduğu öğrenilmiştir. İtalyan makamları tarafından, kaybolan helikopterin arama çalışmalarının devam ettiği bildirilmiştir. Olayın duyulmasının ardından, başta Dışişleri Bakanlığımız ve İtalya'da görev yapan diplomatlarımız olmak üzere, İtalya'daki ilgili resmi ve sivil otoriteler ile temasa geçilerek, Türkiye ve İtalya'daki ekiplerimiz tarafından konu yakından takip edilmektedir.
En kısa zamanda iyi haber almak dileği ve umuduyla kamuoyunun bilgilerine sunarız"
denildi.

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA GELDİ
Dışişleri Bakanlığı'ndan konuya ilişkin açıklama geldi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"İtalya'nın Lucca kentinden havalanan ve içinde dört vatandaşımızın da bulunduğu bir helikopter ile dün radar teması kesilmiştir.

İtalyan uzman ekiplerinin helikopteri arama kurtarma çalışmaları sürmektedir.

Bu çalışmalar, Roma Büyükelçiliğimiz ve Milano Başkonsolosluğumuzca, İtalyan makamlarıyla temas halinde yerinde takip edilmektedir.

Temennimiz, tüm yolculara ve mürettebata biran önce sağ salim ulaşılmasıdır.

Kamuoyumuz gelişmeler hakkında bilgilendirilecektir."

İŞTE KAYIP TÜRKLERİN KİMLİKLERİ
Serhat Kenar, Altuğ Erbil, İlker Uçar, Arif Cez. O helikopterde bulunanlardan Arif Gez, Eczacıbaşı Grubu'nun Yalova'daki temizlik ürünleri fabrikasının müdürüydü.

PİLOTTAN SİNYAL ALINDI
Öte yandan gelen son dakika bilgisine göre pilotun telefon sinyaline ulaşıldığı ve arama çalışmalarının yoğunlaştığı öğrenildi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN