68. Bilderberg toplantısı Washıngton Dc’de gerçekleştirildi

68. Bilderberg toplantısı Washıngton Dc’de gerçekleştirilerek, 21 ülkeden yaklaşık 120 küresel seçkin, 14 konuyu masaya yatırdı. Oturumlarda Türkiye'den de Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Koç, Prof. Dr. Emre Erdoğan, Mithat Rende, Gazeteci Murat Yetkin ve gazeteci Afşin Yurdakul'un yer aldı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 05 Haziran 2022 Güncelleme 05 Haziran 2022, 06:57
68. Bilderberg toplantısı Washıngton Dc’de gerçekleştirildi

İÇİNDEKİLER

İş, siyaset, büyük teknoloji, medya ve akademiyi temsil eden küresel seçkinler, Bilderberg Grubu'nun 68. Yıllık Toplantısı için Washington DC'de bir araya geldi. 2 Haziran'da başlayan gizli toplantıya 21 ülkeden 121 kişi davet edildi. İngiliz dış istihbarat servisi eski şefi John Sawers, Hanry Kissinger, CIA eski Direktörü David Petraeus, Shell, BP, Total, Pfizer, UBS, AXA, KKR, Volvo, Goldman Sachs'ın CEO'ları, Finlandiya Başbakanı Sanna Marin de toplantıya geldi. Oturumlarda Türkiye'den de Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Koç, Prof. Dr. Emre Erdoğan, Mithat Rende, Gazeteci Murat Yetkin ve gazeteci Afşin Yurdakul'un yer aldığı bildirildi. Toplantının yapıldığı otel bölgesinde çok sıkı güvenlik önlemlerinin alındığı kaydedildi. Bu akşam sona erecek oturumlarda 14 konu ele alındı.



BİLDERBERG NEDİR
Bilderberg Toplantıları, dünya çapında etkin siyasi liderlerin yanı sıra iş dünyası, basın-yayın ve akademi çevrelerinin en önde gelen temsilci ve uzmanlarının bir araya gelmesiyle yapılan yaklaşık 120-150 kişinin katıldığı yıllık, özel toplantılardır. ilk olarak Hollanda'nın küçük bir kasabası olan Oosterbeek'te başlamıştır. İsmini de 29-31 Mayıs 1954 tarihleri arasında ilk toplantının yapıldığı bu küçük kasabada bulunan Bilderberg Oteli'nden alır.



Koç Yönetim Kurulu Başkanı Koç, Bilderberg'in müdavimi.



NATO'ya başvuran Finlandiya'nın Başbakanı da toplantıdaydı.

İŞTE BU KONULAR TARTIŞILDI
Jeopolitik Düzenlemeler
NATO Zorlukları
Çin
Hint-Pasifik Yeniden Düzenlenmesi
Çin-ABD Teknoloji Yarışması
Rusya
Devletin Sürekliliği ve Ekonomi
Küresel Finansal Sistemin Bozulması
Dezenformasyon
Enerji Güvenliği ve Sürdürülebilirlik
Pandemi Sonrası Sağlık
Demokratik Toplumların Parçalanması
Ticaret ve AFŞIN YURDAKUL Küreselleşme
Ukrayna

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN