Rusya-Ukrayna savaşında 100. gün geride kaldı! Binlerce asker ve sivil öldü, şehirler yıkıldı

Rusya’nın 24 Şubat’ta Ukrayna’ya saldırmasının ardından 100 gün geride kaldı. Binlerce sivil, on binlerce asker ölürken, şehirler yakıldı yıkıldı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 03 Haziran 2022 Güncelleme 03 Haziran 2022, 06:59
Rusya-Ukrayna savaşında 100. gün geride kaldı! Binlerce asker ve sivil öldü, şehirler yıkıldı

İÇİNDEKİLER

Rusya, Donbas Bölgesi'ni bahane ederek 24 Şubat'ta Ukrayna'ya saldırdı. İki ülke arasında amansız bir savaş başladı. Geride kalan 100 gün içinde, en az 3 bin sivil hayatını kaybederken, binlerce kişi de yaralandı. 6 milyon Ukraynalı, ülke dışına kaçtı. Yine milyonlarca kişi, bulundukları yerleri terk etmek zorunda kaldı. Rusya özellikle güney kentlerine saldırdı. Mariupol başta olmak üzere birçok şehirde kontrolü sağladı. Şu anda savaş, Donbas bölgesinde yoğunlaştı. Ukrayna, savaşta en az 30 bin Rus askerinin öldüğünü açıkladı. Birleşmiş Milletler, "Ukrayna ihtilafı 13 ila 15 milyon insanı aç bırakabilir" hatırlatması yaptı. Ukrayna lideri Vlodomir Zelenski,200 bin Ukraynalı çocuğun zorla kaçırıldığı iddiasını ortaya attı.



Savaşın ilk günü saldırıda yaralanan ve simge haline gelen öğretmen Olena Kurilo, "Ukrayna için her şeyi yaparım" diyor.



3 bin sivil hayatını kaybetti.
6 milyon kişi ülkeyi terk etti.
5 milyon kişi başka bölgelere geçti.
30 bin Rus askerinin öldürüldüğü bildirildi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN