110 yıl sonra benzer olay! Ukrayna'nın Rus Donanması’nın amiral gemisi Moskva’yı batırması Titanik'i hatırlattı

Ukrayna, Rus Donanması’nın amiral gemisi Moskva’ya füze attı. Olay 110 yıl öncesini hatırlattı! Çünkü ‘Titanik gibi ama o hiç batmayacak’ denilen gemi, Titanik’le aynı günde aynı sonu yaşadı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 16 Nisan 2022 Güncelleme 16 Nisan 2022, 06:58
110 yıl sonra benzer olay! Ukrayna’nın Rus Donanması’nın amiral gemisi Moskva’yı batırması Titanik’i hatırlattı

İÇİNDEKİLER

Rusya-Ukrayna arasındaki savaş 51'inci günü geride bıraktı. Çatışmalar devam ederken çarşamba günü dünyayı şoke eden bir saldırı yaşandı! Ukrayna, Rusların Yılan Adası'nı kuşatan amiral gemilerinden Moskva'yı hedef aldı. Neptün füzeleriyle gerçekleşen saldırıda 510 mürettebattan 452'si kurtulamadı. Gemi, perşembe günü battı. Rusya Devlet Başkanı Putin'in 'Titanik'e benzettiği gemide 16 adet 700 kilometrelik menzile sahip gemisavar füze, S-300 hava savunma sistemi olduğu ortaya çıktı. Geminin batışıyla ilgili ilginç bir kehanet ortaya atıldı! Çünkü Moskva, hikayesiyle herkesi etkileyen ve çok benzetilen Titanik gemisiyle aynı tarihte aynı sonu yaşadı. İngiltere'den New York'a giden Titanik, 14 Nisan'da bir buzdağına çarptıktan saatler sonra Kuzey Atlantik Okyanusu'nun dibine çakıldı! 110 yıl sonra da Rusya'nın amiral gemisi Moskva, aynı tarihe battı. Bu durum, "14 Nisan laneti' olarak yorumlandı.



NASIL VURULDU?
S-300 hava savunma sistemlerinin bulunduğu gemi üzerinde TB2 SİHA'lar keşif uçuşu yapıldı. Ardından Moskva tarafından görüntülenmeyen Neptün füzeleri kıyı şeridinden fırlatıldı. Gemi, büyük patlamadan saatler sonra battı.



Titanik, 110 yıl önce tıpkı Moskva gibi 14 Nisan'da battı...



NÜKLEER FÜZELER NEREDE?
Geminin batışıyla Karadeniz'de bir kez daha panik yükseldi. Herkes Moskva'da bulunan nükleer füzelere ne olduğunu merak etti!



YÜREK YAKAN KARE
Kiev'de yaşayan Alla Hrythenko, Rusya'nın saldırısında can verdi. Evinin bahçesine defnedildi. Annesi Mariia Skorokhod'un döktüğü gözyaşı yürekleri deldi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN