Rusya- Ukrayna gerilimi yükseliyor! Putin'in Donetsk ve Luhansk tanımasının ardından dünya ayağa kalktı

Rusya, Ukrayna Donbas bölgesinde ayrılıkçı Donetsk ve Luhansk cumhuriyetlerini tanıdı. Dünya ayaklandı. Yaptırımlar açıklandı. Kiev’e destek veren ülkeler, Putin’i “Askerlerini çek” diye uyardı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Şubat 2022 Güncelleme 24 Şubat 2022, 06:57
Rusya- Ukrayna gerilimi yükseliyor! Putin’in Donetsk ve Luhansk tanımasının ardından dünya ayağa kalktı

İÇİNDEKİLER

Dünya, Rusya-Ukrayna krizine kilitlendi. Moskova'nın Donbas Bölgesi'ndeki Donetsk ve Luhansk cumhuriyetlerini tanıması, tansiyonu yükseltti. Kremlin'e ilk yaptırım kararları, İngiltere ve ABD'den geldi. Dünyanın birçok ülkesi, Rusya'nın bu hamlesinin kabul edilemez olduğunu kaydetti. Ukrayna'nın toprak bütünlüğüne dikkat çekip, Moskova'yı kınadıklarını bildirdi. Kiev yönetimi, ABD, Avrupa ve NATO'dan destek istedi. Bu arada yedek askerlerini göreve davet etti. 18 - 60 yaş aralığındaki yedek askerlerin maksimum görev sürelerinin bir yıl olduğu bildirildi. Yaklaşık 100 bin gönüllü Ukraynalı'nın bir savaş için hazır hale getirildiği kaydedildi.



ABD'DEN BİR YAPTIRIM DAHA
ABD Başkanı Biden, Kuzey Akım-2 projesini yapan Rus Nord Stream 2 AG'ye yaptırım uygulayacaklarını söyledi. "Rusya büyük çaplı bir işgal hazırlığında" dedi.



NARIŞKIN'I FIRÇALADI
Rusya lideri Putin dün Güvenlik Konseyi toplantısına katıldı. İstihbarat Başkanı Sergey Narişkin'i fırçaladı! "Bu iki devlet, Rusya'ya katılmalı" diyen Sergey Narişkin'e, "Adam gibi konuş" diyerek sert çıktı.



TÜRKİYE ZARAR GÖRÜR
NEW YORK TIMES: Ukrayna-Rusya arasında olası bir savaş durumunda, en çok Türkiye etkilenir.
NBC NEWS: ABD, Zelenskiy'e Kiev'den ayrılmasını söyledi.
NATO: Rusya'dan diplomasi yolunu seçmesini istiyoruz.
ALMANYA: Kuzey Akım-2 projesi tamamen durdurulabilir.
PETROL: Rusya'nın ayrılıkçı cumhuriyetleri tanımasıyla petrol fiyatı 102 dolara çıktı. Sonra 98 dolara indi.
SWIFT: Rusya'nın, 200'den fazla ülkede binlerce finans kurumu tarafından kullanılan SWIFT'ten çıkarılması gündeme geldi.
OLİGARK YASAĞI: İngiltere, 200 Rus oligarka yasak getirdi. Listede önemli isimlerin olmadığına dikkat çekildi.
ŞİRKET: ABD 43 şirketi kara listeye aldı. Bu şirketler arasında Prominvestbank, CSKA futbol kulübü ve PSB Forex de bulunuyor.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN