SON DAKİKA: Hindistan Genelkurmay Başkanı Rawat helikopter kazasında yaşamını yitirdi! Akıllarda soru işaretleri...

Son dakika haberleri... Hindistan’da Genelkurmay Başkanı Bipin Rawat’ı taşıyan helikopter düştü. Hindistan Hava Kuvvetleri, Rawat’ın ve eşi Madhulika Rawat’ın kazada yaşamını yitirdiğini duyurdu. Bununla birlikte Rawat'ın Çin ve ABD karşıtı yaptığı açıklamalar sonrası yaşanan bu kazada kafalarda soru işaretleri oluşturdu.

Giriş Tarihi 08 Aralık 2021, 11:26 Güncelleme 08 Aralık 2021, 16:04
SON DAKİKA: Hindistan Genelkurmay Başkanı Rawat helikopter kazasında yaşamını yitirdi! Akıllarda soru işaretleri...

İÇİNDEKİLER

Hindistan Genelkurmay Başkanı Bipin Rawat ve eşinin de aralarında olduğu yaklaşık 14 kişiyi taşıyan askeri helikopterin Tamil Nadu eyaletinde düştüğü bildirildi.

Indian Express'in haberine göre, Genelkurmay Başkanı Bipin Rawat, eşi, bazı aile üyeleri ve askeri personelleri taşıyan helikopter, Hindistan'ın güneyindeki Tamil Nadu eyaletindeki Ooty şehri yakınlarına düştü.

HAYATINI KAYBETTİ
Hindistan Hava Kuvvetleri'nden yapılan açıklamada, 4'ü mürettebat olmak üzere 14 kişinin bulunduğu helikopterdeki 13 kişinin öldüğü ifade edildi. Açıklamada, "Büyük üzüntüyle, Genelkurmay Başkanı Bipin Rawat, eşi Madhulika Rawat ve helikopterdeki diğer 11 kişinin talihsiz kazada öldüğü belirlendi. Kazadan yaralı çıkan Yüzbaşı Varun Singh şu anda Wellington Askeri Hastanesinde tedavi altında" denildi.

ÇİN'LE GERGİNLEŞEN İLİŞKİLER
Gectigimiz günlerde Hindistan Genelkurmay Başkanı Bipin Rawat'ın "Çin'i, Hindistan'ın güvenliğine en büyük tehdit" olarak nitelendirmesine Çin Savunma Bakanlığı sözcüsü Wu Qian, "jeopolitik çatışmayı kışkırtan, sorumsuz ve tehlikeli" cevabını vermişti.

AMERİKA'YA KARŞI DA S-400 ALMIŞTI
Öte yandan Hindistan'ın S-400 almasında ön planda olan Hindistan Genelkurmay Başkanı General Bipin Rawat, "Ruslar bana Amerikan yaptırımlarını sorduğunda cevabım şu oldu:

"Bize çeşitli yaptırımlar uygulanabilir, fakat bizim politikamız bağımsızdır" açıklamasında bulunmuştu.