Son dakika: Yunanistan Başbakanı Miçotakis yalan söylemekten çekinmedi! Skandal mülteci sözleri

Yunanistan Başbakanı Miçotakis, Amerikan basınına göz göre göre yalan söyledi. Düzensiz göçmenlere önce işkence yapıp sonra deniz ortasına bırakan Miçotakis, sanki bu olanları kimse görmemiş gibi "Denizde hayatı tehlikede olanları kurtarmak için her gün elimizden geleni yapıyoruz." dedi.

Giriş Tarihi 07 Aralık 2021, 16:12 Güncelleme 07 Aralık 2021, 16:20
Son dakika: Yunanistan Başbakanı Miçotakis yalan söylemekten çekinmedi! Skandal mülteci sözleri

İÇİNDEKİLER

Sınırlarına ulaşan düzensiz göçmenlerin yüzde 83'ünü insanlık dışı muameleler uygulayan Yunanistan'ın Başbakanı Kiriakos Miçotakis, ABD basınına skandal açıklamalarda bulundu. Göçmenlerin para, ziynet eşyası, telefon, cüzdan, pasaport gibi değerli eşyalarının gasbedildiğini hatta kelepçelenerek denize atıldığını görmezden gelen Miçotakis, göz göre göre yalan söyledi.

YUNAN ZULMÜ BELGELENMİŞTİ
İngiliz medya kuruluşu The Guardian, AB üye devletlerinin, Koronavirüs (Kovid-19) salgını sırasında Avrupa'ya en az 40 bin sığınmacının geçişini engellemek için yasadışı operasyonlar düzenlediğini ve bu yöntemler nedeniyle yaklaşık 2 bin mültecinin direkt veya dolaylı olarak öldüğünü ortaya koymuştu.

Sivil toplum ve mülteci insan hakları kuruluşları tarafından derlenen spesifik olay verileriyle birlikte Birleşmiş Milletler (BM) kurumları tarafından yayınlanan raporlara dayanarak yapılan analiz sonucunda, Covid-19 salgını sonrasında mülteci geçişlerinin engellenmesi düzenli hale geldiği ve yöntemlerin 'vahşeti' arttığı belirtilmişti.. Mültecilere yönelik bu acımasız yöntemlerin ise çoğunlukla AB sınır ajansı Frontex tarafından uygulandığı ortaya çıkmıştı.

GÖRMEZDEN GELDİ
Bütün bu yaşananları görmezden gelen Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, göçmen sorunu ile ilgili Miçotakis, skandal ifadeler kullandı. Düzensiz göçmenlere yönelik sert müdahaleleri ve geri itmeleri ile sık sık gündeme gelen Yunanistan'ın Başbakanı hukuka aykırı hamlelerini görmezden Türkiye'yi hedef aldı.

GÖZ GÖRE GÖRE YALAN SÖYLEDİ
"Denizde hayatı tehlikede olanları kurtarmak için her gün elimizden geleni yapıyoruz."sözleri ile göz göre göre yalan söyleyen Miçotakis, "Komşularımızla da birlikte çalışmalıyız. Bu durumda Türkiye'yle birlikte çalışmalıyız. Türkiye geçmişte göçü silah olarak kullandı. Mart 2020'de olanları hatırlarsınız. Şimdi farklı bir yaklaşım benimsediler, bence bu doğru bir yaklaşım. Kaçakçıları durdurmak için birlikte hareket etmeliyiz." ifadelerini kullandı.