Peru'da 7.3 büyüklüğünde deprem son dakika! Ölü veya yaralı var mı? Peru haritada nerede? Peş peşe açıklamalar geldi

Son dakika haberine göre, Peru'da 7,3 büyüklüğünde şiddetli bir deprem meydana geldi. Depreme ilişkin bilanço merak ediliyor. Ölü ve yaralı var mı, nerelerde hissedildi? ABD Jeolojik Araştırmalar Merkezi (USGS) önemli açıklamalar yaptı. Haberi duyanlar peşpeşe açıklamalarda neler söylendiğini, son gelişmelerin neler olduğunu merak etmeye başladı. Peki Peru haritada nerede? İşte son dakika gelişmeler...

Giriş Tarihi 28 Kasım 2021, 14:32 Güncelleme 28 Kasım 2021, 15:51
Peru’da 7.3 büyüklüğünde deprem son dakika! Ölü veya yaralı var mı? Peru haritada nerede? Peş peşe açıklamalar geldi

İÇİNDEKİLER

Son dakika haberine göre, Peru'da 7,3 büyüklüğünde şiddetli bir deprem meydana geldi. Depreme ilişkin bilanço merak ediliyor. Ölü ve yaralı var mı? Peru haritada nerede? Peş peşe açıklamalar geldi ve detaylar merak konusu oldu. Peki ABD Jeolojik Araştırmalar Merkezi (USGS) hangi açıklamalarda bulundu? İşte konuyla ilgili son dakika gelişmeler...

PERU DEPREMİNDE YARALI YA DA ÖLÜ VAR MI?

Güney Amerika ülkesi olan Peru'da şiddetli deprem meydana geldi. Ülkenin kuzeyinde bulunan Barranca kentinin yaklaşık 45 kilometre kuzeyinde ve 80 kilometre derinlikte 7,3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Depreme ilişkin can ve mal kaybı bilançosu henüz belirsizliğini korurken, depremin yaşandığı bölgeye çok sayıda arama kurtarma ekibi gönderildi.

ABD Jeolojik Araştırmalar Merkezi (USGS), 7,5 büyüklüğündeki depremin merkez üssünün, sahil kenti Barranca'nın 42 kilometre kuzeybatısı olduğunu açıkladı.

Yerin 112,5 kilometre derinliğinde kaydedilen depremin ardından tsunami uyarısı yapılmadı.

Depremde ilk belirlemelere göre can veya mal kaybı olmadığı bildirildi.

Dünyada sismik hareketlerin en fazla görüldüğü ülkelerden biri olan Peru, "Ateş Çemberi" olarak da bilinen Pasifik Deprem Kuşağı'nda yer alıyor.

Peru'da, 15 Ağustos 2007'de meydana gelen 7,9 büyüklüğündeki depremde 595 kişi hayatını kaybetmişti.

PERU HARİTADA NEREDE?

Peru, kuzeyde Ekvador ve Kolombiya, doğuda Brezilya, güneydoğuda Bolivya, güneyde Şili ve batıda Büyük Okyanus ile sınırlı bir coğrafyada yer alır.