İngiltere'de yakıt krizi! Dünyanın 3. büyük ekonomisi batma noktasına geldi

Birleşik Krallık’ta önce gıda şimdi de yakıt krizi patladı! Akaryakıt istasyonlarının önünde bıçaklı, satırlı kavgalar çıktı. Kimileri pet şişelerle benzin kaçırdı. Hükümetin orduyu devreye sokabileceği vurgulandı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Eylül 2021 Güncelleme 29 Eylül 2021, 06:57
İngiltere’de yakıt krizi! Dünyanın 3. büyük ekonomisi batma noktasına geldi

İÇİNDEKİLER

İngiltere, Avrupa Birliği'nden çıktı. BREXİT sonrası ülkedeki nakliye aracı sürücülerinin sayısı azaldı. Üstüne bir de Coronavirüs salgını çıkınca tedarik zinciri kırıldı. Bu yüzden İngiltere market alışverişinden, akaryakıta ciddi bir kıtlıkla karşı karşıya kaldı. Ülkede marketler ve benzin istasyonları önünde uzun kuyruklar yaşandı. Akaryakıt istasyonlarının önündeki kuyruklarda şiddetli kavgalar patladı. İnsanların sosyal medya hesaplarında paylaştıkları görüntüler ise tüm dünyayı şaşırttı.


Londra'nın ana caddelerinde uzun araç kuyrukları meydana geldi.

'VAHŞİ BATI'YA DÖNDÜK'
İngiliz medyası söz konusu görüntüleri 'Vahşi Batı'ya döndük' başlığıyla manşet yaptı. Welling'de bir benzin istasyonunun önünde ise bir adam başka bir sürücüye bıçak salladı. Sürücüler gece boyunca benzin istasyonlarının önünde tekrar kuyruğa girmek zorunda kaldı. Ancak insanların tek derdi uzun kuyruklar olmadı. Hırsızlar arabaların depolarını delip benzin çalmaya başladı. Bu yüzden sürücüler araçlarının başında sabahladı, hükümet acil müdahale planı kapsamında orduyu devreye sokmak için bekliyor.


WELLING kentinde bir sürücü önüne gelene bıçak çekti. Dehşet cep telefonuyla görüntülendi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN