Jeff Bezos, 11 dakikada uzaya çıkıp geri döndü (Dünya haberleri)

Amazon'un sahibi milyarder Jeff Bezos, Blue Origin'in roketiyle uzaya gitti. New Shepard uzay aracı ABD'nin Teksas eyaletinden uzaya fırlatıldı. Tarihteki ilk "mürettabatının tamamı sivil ve pilotsuz uzay uçuşu" olma niteliği taşıyan yolculukta, Bezos'a kardeşinin yanı sıra 82 yaşındaki Wally Funk ve 18 yaşındaki Olivier Deamon eşlik etti.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Temmuz 2021 Güncelleme 21 Temmuz 2021, 07:01
Jeff Bezos, 11 dakikada uzaya çıkıp geri döndü Dünya haberleri

İÇİNDEKİLER

Amazon'un sahibi milyarder Jeff Bezos, Blue Origin'in roketiyle uzaya gitti. New Shepard uzay aracı ABD'nin Teksas eyaletinden uzaya fırlatıldı. Tarihteki ilk "mürettabatının tamamı sivil ve pilotsuz uzay uçuşu" olma niteliği taşıyan yolculukta, Bezos'a kardeşinin yanı sıra 82 yaşındaki Wally Funk ve 18 yaşındaki Olivier Deamon eşlik etti. Ekip uzayda 1.5 dakika geçirdikten sonra dünyaya döndü. 11 dakikanın ardından kapsül, paraşütlerle başarılı bir şekilde dünyaya indi.

PRENS YAZIYOR
İngiliz
Prensi Harry, eşi Meghan Markle ile Kraliyet Ailesi'nden ayrıldı. ABD'de yaşamaya başladı. Başta Kraliçe Elizabeth olmak üzere tüm ailesine savaş açtı! Şimdi de İngiltere'nin en büyük yayınevlerinden biriyle kitap anlaşması yaptı. Prensin, kitapta aile içinde yaşadıklarını anlatacağı açıklandı! Çiftin anlaşma karşılığında 20 milyon dolar aldığı ortaya çıktı.

NAZİ RUHU
Almanya'da Nazi ruhu bir kez daha hortladı! Polis, 28 yaşında bir genci yere yatırdı. Dakikalarca boğazına bastırdı. O anlar büyük tepki topladı.

HOPARALÖR
Fransız moda devi Louis Vuitton, hoparlör yaptı. Fiyatı ise dudak uçuklattı: 3 bin dolar (Yaklaşık 25 bin TL)