NASA astronotu İstanbul Boğazı’nın fotoğrafını paylaştı herkes hayran kaldı

Sosyal medyada uzaydan yaptığı paylaşımlarla beğeni toplayan NASA astronotu Shane Kimbrough, bu defa da Türkiye'den bir görüntü paylaştı. Kimbrough, paylaşımında İstanbul Boğazı'nın ve Atatürk Olimpiyat Stadı'nın olduğu bölgenin fotoğrafına yer verdi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 20 Temmuz 2021 Güncelleme 20 Temmuz 2021, 06:59
NASA astronotu İstanbul Boğazı’nın fotoğrafını paylaştı herkes hayran kaldı

İÇİNDEKİLER

Sosyal medyada uzaydan yaptığı paylaşımlarla beğeni toplayan NASA astronotu Shane Kimbrough, bu defa da Türkiye'den bir görüntü paylaştı.

Kimbrough, paylaşımında İstanbul Boğazı'nın ve Atatürk Olimpiyat Stadı'nın olduğu bölgenin fotoğrafına yer verdi.

"İstanbul, Türkiye uzaydan harika görünüyor" diye yazan Kimbrough, stadyum hakkında da bilgiler verdi. Kimbrough, ülkenin en büyük stadyumunun Atatürk Olimpiyat Stadı olduğunu ve buranın adının 'Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk'ten geldiğini' yazdı.

Kimbrough'un paylaşımı kısa sürede binlerce beğeni ve retweet aldı. NASA da 26 Mayıs'ta İstanbul'u paylaşmıştı.

Yaklaşık 425 kilometre yukarıdan yakalanan görüntünün 10 Mayıs'ta çekildiği açıklanmıştı. "Hey İstanbul. Parlıyorsun!" mesajıyla yayımlanan fotoğraf, şimdiye kadar yaklaşık 3 milyon beğeni aldı.

REKABET UZAYA TAŞINDI BEZOS BUGÜN GİDİYOR
Milyarderlerin
uzay rekabeti kızıştı. İngiliz milyarder Richard Branson, şirketi Virgin Galactic'in geliştirdiği araçla geçen hafta uzaya yolculuk ederek tarihe geçerken; Elon Musk'ın SpaceX ve Jeff Bezos'un Blue Origin şirketleri de bu alanda ciddi çalışmalar yürütüyor.

Uzaya gitmenin tek çözüm olduğuna inandığını belirten Jeff Bezos'un bu hayali, Blue Origin şirketinin bugünkü uçuşu ile gerçekleşmiş olacak.