2021’in en pahalı şehirleri açıklandı: Hong Kong birinciliği Aşkabat’a bıraktı

Araştırma şirketi Mercer, yabancı ülkede yaşayanlar için en pahalı şehirleri açıkladı. Buna göre şehirlerin konut, ulaşım, yiyecek, giyim, ev eşyası ve eğlence dahil olmak üzere 200'den fazla kalemin maliyetleri karşılaştırıldı. 'Yaşam Maliyeti Araştırması'nın sonuçlarına göre; 2021'in en pahalı şehri Aşkabat, en ucuz şehri ise 209'uncu sırada yer alan Bişkek olarak açıklandı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Haziran 2021 Güncelleme 23 Haziran 2021, 07:00
2021’in en pahalı şehirleri açıklandı: Hong Kong birinciliği Aşkabat’a bıraktı

İÇİNDEKİLER

Araştırma şirketi Mercer, yabancı ülkede yaşayanlar için en pahalı şehirleri açıkladı. Buna göre şehirlerin konut, ulaşım, yiyecek, giyim, ev eşyası ve eğlence dahil olmak üzere 200'den fazla kalemin maliyetleri karşılaştırıldı.

'Yaşam Maliyeti Araştırması'nın sonuçlarına göre; 2021'in en pahalı şehri Aşkabat, en ucuz şehri ise 209'uncu sırada yer alan Bişkek olarak açıklandı.

Yıllardır dünyanın en pahalı şehri olan Hong Kong ikinci sıraya gerilerken, Beyrut ise 42 basamak birden yükselerek üçüncülüğü aldı! Tokyo 4, Zürih 5, Şangay ise 6'ncı sıraydı.

Avrupa'dan 3, Asya'dan ise 6 ülke ilk 10'a girmeyi başardı. Geçtiğimiz yıl aynı araştırmada 156'ncı olan İstanbul, bu yıl 17 sıra gerileyerek 173'üncü sırayı aldı.

DÜNYANIN EN PAHALISI
Türkmenistan'ın
başkenti Aşkabat, dünyanın en pahalı şehri seçildi. 'Ak şehir' de denilen Aşkabat'ın nüfusu 1 milyonun üzerinde...

ABD'DE BİRİNCİ NEW YORK
New York, geçen yıla göre sekiz basamak geriledi. 14. sırada yer alarak ABD'nin en pahalı şehri seçildi. Onu 20'nci Los Angeles, 25'inci San Francisco izledi.

İŞTE O LİSTE
AŞKABAT (Türkmenistan)
HONG KONG (Hong Kong ÖİB)


BEYRUT (Lübnan)
TOKYO (Japonya)


ZÜRIH (İsviçre)
ŞANGHAY (Çin)


SİNGAPUR
CENEVRE (İsviçre)


PEKİN (Çin)
BERN (İsviçre)