NASA profesörü evini üs yaptı: Mars’ı Londra’dan izlemeye başladı

Dünya, NASA'nın Kızıl Gezegen Mars'a gönderdiği Perseverance'a (Azim) kilitlendi. NASA'nın Kaliforniya'daki merkezinde yüzlerce görevli, bu önemli yolculuğu dünyaya servis etti. Bu arada Prof. Sanjeev Gupta (55) adlı İngiliz bilim adamı, pandemi nedeniyle merkeze gidemedi. Güney Londra'daki Lewisham'da bir kuaförün üzerindeki küçük bir daireyi üs haline getirdi. Bilgisayarından Azim'i adım adım takip etti.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Şubat 2021 Güncelleme 28 Şubat 2021, 06:58
NASA profesörü evini üs yaptı: Mars’ı Londra’dan izlemeye başladı

İÇİNDEKİLER

Dünya, NASA'nın Kızıl Gezegen Mars'a gönderdiği Perseverance'a (Azim) kilitlendi. NASA'nın Kaliforniya'daki merkezinde yüzlerce görevli, bu önemli yolculuğu dünyaya servis etti. Bu arada Prof. Sanjeev Gupta (55) adlı İngiliz bilim adamı, pandemi nedeniyle merkeze gidemedi.

Güney Londra'daki Lewisham'da bir kuaförün üzerindeki küçük bir daireyi üs haline getirdi. Bilgisayarından Azim'i adım adım takip etti.

Uzay aracının Mars'ta yaşam olup olmadığına dair ipuçları olabilecek örnekleri toplamaya yönlendirdi. Prof. Gupta, "400 bilim insanının çoğu, Covid salgınının 3. dalgası kapsamında seyahat kısıtlamaları nedeniyle evlerinden çalışıyor. Ben de Kaliforniya'ya gidemedim" dedi.