Yunanistan ile 'Dostlu Forum'unda buluşan Suudi Arabistan'dan küstah sözler! Türkiye'yi Kıbrıs'ta işgalci olmakla suçladılar!

Doğu Akdeniz’de gerilimi sürekli olarak artıran Yunanistan ile Atina’da Dostluk Forumu adı altında görüşen Suudi Arabistan’dan Türkiye’yi hedef alan bir manşet geldi. Türkiye' Kıbrıs'ta iki devletli çözüm çağrısı Suudi Arabistan medyasını rahatsız etti. Suudi Arabistan basını Türkiye’yi Kıbrıs’ta işgalci olmakla suçladı.

Giriş Tarihi 16 Şubat 2021, 09:59 Güncelleme 16 Şubat 2021, 10:09
Yunanistan ile ’Dostlu Forum’unda buluşan Suudi Arabistan’dan küstah sözler! Türkiye’yi Kıbrıs’ta işgalci olmakla suçladılar!

İÇİNDEKİLER

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde Kıbrıs meselesine ilişkin yaptığı açıklamada, "Artık iki devletli çözümden başka Kıbrıs'ta çıkış yolu kalmamıştır. İster kabul edersiniz ister etmezsiniz." dedi.

Erdoğan, Yunan ve Rum tarafının açıklamalarına baktıklarında Kıbrıs Türkünü yok sayan tutumlarında bir değişiklik olmadığını gördüklerini belirtti.

Suudi Arabistan merkezli Arab News, Türkiye'nin Kıbrıs'ta iki devletli çözüm konusunda ısrarcı olduğunu yazdı.

TÜRKİYE'YE 'İŞGALCİ' DEMEYE KALKTILAR
Adada geçmişte Türklere yönelik katliamı görmezden gelen gazete, "Türkiye, Kıbrıs topraklarının neredeyse yüzde 40'ını işgal etti. Türkiye, Kıbrıs'ı 'jeopolitik bir rehine' olarak tutmak istiyor." ifadesini kullanarak haddini aştı.

Haberde, Türkiye'nin bölgede yükselen güç olmasından duyulan endişe dile getirilerek, şöyle denildi:

"OSMANLI'YI YENİDEN CANLANDIRMA..."
"Bu durum, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Osmanlı İmparatorluğu'nu yeniden canlandırma ve Doğu Akdeniz'de deniz hakimiyeti kurma planlarına hizmet ediyor."

Doğu Akdeniz'deki gerilime değinilirken, "Türkiye aynı zamanda Doğu Akdeniz'de hem Kıbrıs'a hem de Yunanistan'a karşı 'agresif' taktikler uyguladı. Kıbrıs'ın Münhasır Ekonomik Bölgesi içinde hidrokarbonları araştırma ve kullanma hakkına meydan okudu." görüşü paylaşıldı.TÜRKİYE'NİN SINIR ÖTESİNDEKİ ASKERİ VARLIKLARI
İki devletli çözümün dışında, Ankara'nın Kapalı Maraş'ı açarak "siyasi mesaj" gönderdiği belirtildi. Maraş'ın açılmasının Birleşmiş Milletler kararlarına aykırı olduğu savunuldu.

"Türkiye'nin planları burada bitmiyor" ifadesini kullanan Suudi Arabistan merkezli gazete, Ankara'nın Kuzey Kıbrıs'ı Libya'dan Körfez'e kadar kurduğu bir dizi ileri askeri üssün parçası olarak gördüğünü aktararak, şöyle dedi:

"Türkiye, Libya'da hem hava hem de deniz kuvvetleri için askeri üsler sağlamaya çalışıyor. Somali'de askeri eğitim üssü kurdu, Suriye'nin kuzeyinde bulunuyor ve ayrıca Katar'da askeri üssü var."