ABD karıştı! Trump destekçileri ile Antifa destekçileri birbirine girdi

ABD’nin başkenti Washington DC’de sokaklar karıştı. Donald Trump destekçileri ile Antifa destekçileri birbirine girdi. Trump destekçileri, ellerindeki bayraklar ile Antifa destekçilerine vuruken çıkan olaylarda taraflar biber gazı kullanırken, tekme ve yumruklar havada uçuştu.

Giriş Tarihi 06 Aralık 2020, 18:52 Güncelleme 06 Aralık 2020, 19:15
ABD karıştı! Trump destekçileri ile Antifa destekçileri birbirine girdi

İÇİNDEKİLER

ABD'nin başkenti Washington DC'de sokaklar karıştı.

Donald Trump destekçileri ile Antifa destekçileri karşı karşıya geldi.

ABD'nin başkenti Washington DC'de bulunan Eyalet Meclisi binası önünde Başkan Donald Trump destekçileri ile Antifa destekçileri karşı karşıya geldi. Trump destekçileri, ellerindeki bayraklar ile Antifa destekçilerine saldırdı

Çıkan olaylarda taraflar biber gazı kullanırken, tekme ve yumruklar havada uçuştu. Polis, havaya ateş eden biri kişiyi ise gözaltına aldı.

Polis tarafından yapılan açıklamada, "Tabanca ile karşı taraftaki kalabalığa en az bir el ateş ettiği görülen bir kişi gözaltına alındı" denildi.

TRUMP TERÖR ÖRGÜTÜ OLARAK YANIYACAKLARINI DUYURMUŞTU
Öte yandan Başkan Trump, George Floyd cinayetinin ardından başlayan şiddet olaylarının arkasında Antifa ve diğer radikal sol grupların olduğunu öne sürmüş, Antifa'yı terör örgütü ilan edeceklerini açıklamıştı.

ANTIFA'NIN KÖKENİ NAZİ ALMANYASINA KADAR DAYANIYOR
Kamuya açık kaynaklarda, "Anti-faşizm" kelimesinin kısaltılmışı olarak kullanılan ve Almanya'da yükselen Nazizme karşı ortaya çıkan aşırı sol grup ANTIFA hareketinin kökeni Avrupa'da 1930'lara dayanıyor.

Amerika'da 1980'lerden sonra ortaya çıkan ANTIFA grubu, politik reform ve uzlaşıdan ziyade siyasi hedeflerine doğrudan eylemler yaparak ulaşma yolunu seçen aşırıcılar olarak biliniyor.

Faşizme ve ırkçılığa karşı, özellikle toplumsal olay ve protestolarda kendini gösteren bu gruplar, karşı tarafı yıldırma, fiziksel şiddet eylemleri ve mala zarar verme gibi protesto taktikleri kullanmasıyla öne çıkıyor.

ANTIFA üyelerinin, Suriye'deki terör yapılanması YPG/PKK unsurları ile iş birliği yaptığı ve onların kamplarında eğitim aldıkları şeklinde haberler geçmişte basına yansımıştı.