SON DAKİKA: Ermenistan bölgeyi terk etmeye başladı: Mezarlardan çıkardıkları ölüleri de götürüyorlar

Son dakika haberine göre, Karabağ Savaşı'nda 44 gün sonra yenilgiyi kabul eden Ermenistan, bölgeden çekilmeye devam ediyor. Kelbecer'i terk eden Ermeniler, ölen yakınlarının mezarlarını açıp kemik ve tabutlarını da yanlarında götürüyor.

Giriş Tarihi 16 Kasım 2020, 07:10 Güncelleme 16 Kasım 2020, 09:16
SON DAKİKA: Ermenistan bölgeyi terk etmeye başladı: Mezarlardan çıkardıkları ölüleri de götürüyorlar

İÇİNDEKİLER

Dağlık Karabağ'da yenilgiyi hazmedemeyen Ermeniler Kelbecer'de evleri yaktı Azerbaycan'ın tarihi zaferi sonrası Ermenistan'ın işgal ettiği Dağlık Karabağ'dan çekilme kararı sonrası Kelbecer'i terk etmeye başlayan Ermeni askerler ve vatandaşlar evleri ateşe verdi.



BU KEZ DE ÖLEN AKRABALARININ CESETLERİNİ ALDILAR
Kelbecer'i terk etmeye başlayan Ermeniler, kentteki kabristandaki ölen akrabalarının mezarlarını açıp, kemik ve tabutlarını da yanlarına alarak, kenti terk etti. Açılan mezarlıklar bölgeye giden Azerbaycan ordusu tarafından görüntülendi.




10 GÜNLÜK EK SÜRE VERİLDİ
Öte yandan, Azerbaycan, iklim şartları ve doğa koşulları nedeniyle Kelbecer'in boşaltılması için Ermenistan'a 10 gün ek süre verdiğini duyurdu.
Konuyla ilgili açıklama yapan Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hikmet Hacıyev, "Ermenistan'ın yaşadığı zorluklar ve insani sebeplerden, Azerbaycan Ermenistan'a 10 gün ek süre vermeye karar verdi. Kelbecer'in devir tarihi 15 Kasım'dan 25 Kasım'a ertelendi" ifadelerine yer vermişti.




Erteleme talebinin Kelbecer'den Ermenistan'a giden tek yoldaki yetersiz geçiş kapasitesi ile bağlantılı olduğunu söyleyen Hacıyev, Azerbaycan'ın insani nedenlerle erteleme talebine onay verdiğini ifade etmişti.

AZERBAYCAN, KELBECER'İN BOŞALTILMASI İÇİN ERMENİSTAN'A 10 GÜN EK SÜRE VERDİ
Azerbaycan Cumhurbaşkanı Müşaviri Hikmet Hacıyev, işgal altındaki Kelbecer ilini boşaltmaları için Ermenistan'a 10 gün daha süre verdiklerini açıkladı.

Hacıyev, düzenlediği basın toplantısında, Erivan yönetiminin Rusya aracılığı ile Kelbecer'den çıkmak için biraz daha süre istediğini, Azerbaycan'ın da insanlık sergileyerek sürenin 25 Kasım'a kadar uzatılmasını kabul ettiğini bildirdi.

Bölgede hava koşullarının zorlaştığını, o yöndeki tek yol olan Zod-Varnenis yolunun da dar olduğunu hatırlatan Hacıyev, Azerbaycan'ın bu koşulları dikkate alarak Ermenistan'a sivillerin çıkartılması için süre verdiğini kaydetti.

Hacıyev, Kelbecer'deki Ermeni nüfusunun oraya 1993'te gerçekleştirilen işgalden sonra yasa dışı yerleştirildiğini de hatırlattı.

Rusya'nın ara buluculuğunda Azerbaycan ile Ermenistan arasında 10 Kasım'da yapılan anlaşma gereği Ermenistan ordusunun 15 Kasım'da Kelbecer'i terk etmesi bekleniliyordu.


TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN