Son dakika: Bağdat'ta Yeşil Bölge'ye füze saldırısı

Gelen son dakika haberine göre, Irak'ta ABD Büyükelçiliği ile diğer bazı yabancı misyon temsilciliklerinin ve hükümet binalarının bulunduğu korunaklı Yeşil Bölge'ye füze saldırısı düzenlendi. Görüntülerde, Yeşil Bölge civarındaki bazı araçlarda oluşmuş hasar dikkati çekti.

Giriş Tarihi 05 Temmuz 2020, 12:11 Güncelleme 05 Temmuz 2020, 12:11
Son dakika: Bağdat’ta Yeşil Bölge’ye füze saldırısı

İÇİNDEKİLER

Irak Başbakanlığına bağlı Güvenlik Medya Ağından yapılan yazılı açıklamaya göre, başkent Bağdat'ta Ali Salih bölgesinden Yeşil Bölge'ye katyuşa füzesi atıldı. Füze bir eve isabet ederken, saldırıda bir çocuk yaralandı.

Irak güvenlik güçlerinin Bağdat'ın kuzeyinde ABD askerlerinin konuşlu olduğu Taci Askeri Üssü'nü hedef alan füze saldırısını ise önleyerek, füze ile rampasını ele geçirdiği bildirildi.

Dün ABD Büyükelçiliğinin füze saldırılarına karşı "hava savunma tatbikatı" gerçekleştirdiği iddia edilmişti. Tatbikat sırasında kaydedildiği öne sürülen görüntüler de sosyal medyada yayınlanmıştı. Görüntülerde, Yeşil Bölge civarındaki bazı araçlarda oluşmuş hasar dikkati çekti.

Irak Savunma Bakanlığı'na bağlı Medya Güvenlik Ağı tarafından yapılan açıklamada, Bağdat'taki Ali el-Salih bölgesinden atılan roketin çevredeki bir eve düşmesi sonucu bir çocuğun yaralandığını bildirdi.

Açıklamada ayrıca güvenlik güçlerinin Bağdat'ın kuzeyindeki el-Taci askeri üssüne fırlatılmaya hazır bir adet Katyuşa roketi bulduğu ve saldırının engellediği belirtildi. Irak basını ise roketli saldırının dün ABD'nin Yeşil Bölge'ye kurduğu Patriot hava savunma sistemi tarafından püskürtüldüğünü belirtti.