Coronavirüs ile mücadelede 'İsveç modeli' tartışmalara yol açtı

Tüm ülkeler Coronavirüs’e karşı önlemler anladı. İsveç ise hiç umursamadı. Ülkede sadece lise ve üniversiteler kapatılırken, anaokulları, çocuk yuvaları, ilköğretim okulları, restoranlar, kafeteryalar, spor salonları, alışveriş merkezleri ve toplu taşıma araçları açık tutuldu. Bu durum tartışmalara yol açtı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 02 Nisan 2020 Güncelleme 02 Nisan 2020, 07:03
Coronavirüs ile mücadelede ’İsveç modeli’ tartışmalara yol açtı

İÇİNDEKİLER

Coronavirüs ile mücadelede İsveç modeli tartışılıyor. Ülkede sadece lise ve üniversiteler kapatılırken, anaokulları, çocuk yuvaları, ilköğretim okulları, restoranlar, kafeteryalar, spor salonları, alışveriş merkezleri ve toplu taşıma araçları açık tutularak İsveç modeli uygulanıyor.

Türk asıllı girişimci ve siyasetçi Mustafa Tümtürk, İsveç modelinin işe yarayacağını söyledi. Ülkede demokrasi kültürünün çok yüksek olması nedeniyle hükümetin bireyin hak ve özgürlüklerini kısıtlama yerine herkesin kendi inisiyatifini almasını istediğini kaydetti. Bunun yıllardır kriz anında uygulanan bir politika olduğuna işaret eden Tümtürk, "Ülkedeki teknik altyapının esnek ve uzaktan çalışmaya uygun olmasından dolayı hükümet kendisine bir strateji belirledi. Halkın bireysel sorumlulukları çerçevesinde kendi önlemlerini alması isteniyor.' ifadelerini kullandı.



İsveç'te ilköğretim okulları açık. Çocuklar ders sonrası parklarda oynuyor.