Son dakika: "Nijerya'ya meteor düştü" iddiası sosyal medyayı sallıyor! Nijerya'ya meteor mu düştü? İşte işin gerçeği

Son dakika haberi... Nijerya'nın Ondo Eyaletinin başkenti Akure'de meydana gelen patlama sosyal medyayı salladı. Yerel kaynaklar patlamanın "meteor düşmesi nedeniyle" meydana geldiğini iddia etti. Sosyal medyada yayınlanan görüntülerde bölgede dev bir çukurun oluştuğu görüldü. Peki Nijerya'ya meteor mu düştü? Nijerya'ya meteor düştü iddiaları gerçek mi? İşte işin aslı.

Giriş Tarihi 01 Nisan 2020, 07:58 Güncelleme 01 Nisan 2020, 08:02
Son dakika: Nijerya’ya meteor düştü iddiası sosyal medyayı sallıyor! Nijerya’ya meteor mu düştü? İşte işin gerçeği

İÇİNDEKİLER



Nijerya'daki yerel kaynaklar, cumartesi sabahı Ondo Eyaletinin başkenti Akure'de meydana gelen patlamada 100'den fazla bina, okul ve kilisenin yıkıldığı haberini geçti. Akure Havalimanı'na yakın bir lokasyonda meydana gelen olay, Eleyowo topluluğunun birçok sakinini etkiledi ve iddiaya göre bölgedeki bir kiliseyi ve bir okulu tamamen yok etti.



METEOR İDDİALARI
Kilise binasında yaşayan bireylerin yaralandıkları söylenirken bazıları halk tarafından kurtarıldı. Birçoğu olayın bomba patlaması olduğunu söylerken, diğerleri bunun "uzaydan dünyayı yıkıcı etkilerle vuran bir meteor parçası" olması gerektiğini söyledi.

Bölgede oluşan derin çukurun, olayın bir patlama olduğu iddiasını çürüttüğü ileri sürüldü. Bu nedenle olayın bir meteor düşmesi olabileceği iddia edildi.



MADEN OCAĞINDA KAMYON PATLAMASI

Sosyal medyayı sallayan "Nijerya'ya meteor düştü" iddiaları yalanlandı. Gelen son bilgilere göre Nijerya'da 3 gün önce taş ocağı şirketine ait patlayıcıları taşıyan kamyonun belirlenemeyen bir sebepten ötürü infilak etmesi sonucu oluştuğu görüldü.